İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Savaş mağduru 25 bin aileye et yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye’nin İdlib ve Halep ili kırsalındaki çadır kent ve kamplarda yaşayan 25 bin aileye et yardımı yapıldı.
Suriye 15.09.2022

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Suriye'nin İdlib ili kırsalında yaşayan savaş mağduru 25 bin aileye et yardımı yaptıklarını söyledi.

Suriye'deki kamplarda ve çadır kentlerde yaşayan sivillere gıda, barınma, eğitim ve sağlık alanlarında destek verdiklerini aktaran Tosun, ‘‘Hava saldırılarından ve çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırındaki kamplara yerleşen ailelere düzenli olarak desteklerimizi sürdürüyoruz’’ ifadesini kullandı.

ihh-et-dagitimi-19.jpg

50 ton et dağıtıldı

Tosun, ‘‘Çadır kent ve kamplarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelerin hayatlarının normale dönüş çabalarında kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu insanların sadece hayatta kalmaya değil aileleriyle birlikte huzurlu bir şekilde yaşamaya ihtiyaçları var. Bu kapsamda çeşitli dönemlerde hayırseverler tarafından Suriye’ye bağışlanan adak, akika ve nafile kurban etleri ile Kurban Bayramı’nda kesilen vacip kurbanların dondurulan etlerini İdlib ve Halep illerinin kırsallarında yaşayan sivillere dağıttık. Dağıtmış olduğumuz 50 ton etten toplam 25 bin aile ve yaklaşık 150 bin kişi istifade etti’’ dedi.

ihh-et-dagitimi-9.jpg

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde insani yardım çalışmaları yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024