İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Savaş mağduru ailelere 140 TIR'lık yardım gönderildi
Suriye’nin kuzeyinde etkili olan soğuk hava ve yoğun yağışlar nedeniyle zor günler geçiren ailelere; İHH’nın İnegöl, Şanlıurfa, Konya, Bursa, Elazığ, Van, Yozgat ve Kütahya Temsilcilikleri toplamda 140 TIR’lık yardım malzemesi gönderdi.
02.02.2022

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başlattığı “Kış Kapıda, Yalnız Bırakma” kampanyası kapsamında Suriye’ye yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından hayırseverler kampanyaya destek verirken, son olarak; İnegöl İHH, Şanlıurfa İHH, Bursa İHH, Konya İHH, Kütahya İHH, Van İHH, Elazığ İHH ve Yozgat İHH bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardım gönderdi. 

savas-magduru-ailelere-93-tirlik-yardim10.jpg

İnegöl’den 50 TIR’lık yardım

İnegöl İHH tarafından, korunaksız çadırlarda zorlu kış şartları altında hayatlarını sürdüren ihtiyaç sahipleri için başlatılan yardım kampanyasında 5 günde 50 TIR yardım toplandı. Yardım TIR’ları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere dualarla bölgeye uğurlandı.
İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı yaptığı açıklamada; “Savaş sebebiyle göç etmek zorunda kalan milyonlarca insan yıllardır korunaksız çadırlarda ve zor şartlarda yaşıyor. Kış geldiğinde ise dondurucu soğuk ve yağmur, şartları daha da zorlaştırıyor. Maddi imkânsızlıklar sebebiyle bot, mont, battaniye, soba ve kömüre ulaşamayan yüz binlerce aile var.” diye konuştu.

savas-magduru-ailelere-93-tirlik-yardim3.jpg

Yardımlar bölgeye ulaştı

Bölgeye yönelik kömür ve battaniye kampanyası başlattıklarını belirten Tatlı, “İnegöl halkı her zaman olduğu gibi yine bizleri yalnız bırakmadı. Mazlumun yanında yer alarak 5 gün gibi kısa bir sürede içi iyilik dolu 50 tırlık yardım bağışladı. Bizlerde vakit kaybetmeden bu tırlarımızı hemen bölgeye götürerek yerine ulaştırdık. Bağışçılarımıza mazlumlar adına çok teşekkür ederiz. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

savas-magduru-ailelere-93-tirlik-yardim2.jpg

Elazığ'dan 47 TIR bölgeye gitti

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği, "Kış Üşütür, Kardeşlik Isıtır" sloganı ile yürütülen yardım projesi kapsamında 37 TIR kömür ve 10 TIR unu ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere Suriye'ye gönderdi.

whatsapp-image-2022-02-07-at-13.44.17.jpeg

Şanlıurfa İHH 13 TIR gönderdi
Şanlıurfalı hayırseverlerin desteğiyle toplanan giyim, bot, battaniye, un, kömür, soba ve temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 13 tır, Karaköprü ilçesindeki Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle Suriye'ye yolcu edildi.

Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atilla, konuşmasında, Suriye'deki savaş sebebiyle göç etmek zorunda kalan milyonlarca insanın yıllardır çok zor şartlarda yaşadığını ve desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Edilen duaların ardından yardım tırları Suriye'ye uğurlandı.

savas-magduru-ailelere-93-tirlik-yardim6.jpg

Konya İHH’dan yardım kampanyasına 11 TIR’la destek

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, “Kış Kapıda Yalnız Bırakma“ kampanyası kapsamında yakacak, gıda ve giysi yüklü 11 TIR’ı, Suriyeli ailelere gönderdi. Yardım kampanyasına destek veren bağışçılara teşekkür eden Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “Bugünkü TIR’larımızla 100 TIR göndermiş oluyoruz. Bugün burada 11 TIR uğurlanıyor. TIR’lar, Allah’ın izniyle yerlerine ulaşsın ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin bir nebze de olsa sıkıntılarını gidersin. Burada 8 yakacak, 1 un, 2 diğer gıdalar ve muhtelif giyim eşyasının bulunduğu TIR var. Kampanya çerçevesinde sayıyı en azından 150 TIR’a ulaştırmaya çalışacağız. Bunun azmi içerisindeyiz. İnşallah yıl sonu TIR sayımız da 300’ü bulur." dedi.

savas-magduru-ailelere-93-tirlik-yardim8.jpg

Bursa’dan 10 TIR’lık yardım

İHH Bursa Şubesi de ‘’Kış Kapıda Yalnız Bırakma’’ projesi kapsamında 6 TIR kömür, 2 TIR battaniye, 2 TIR gıda malzemesi olmak üzere toplam 10 TIR’lık yardım malzemesini Suriye sınırındaki mülteci kamplarına gönderdi.

Kütahya, Van ve Yozgat’tan 9 TIR

Yardım kampanyası kapsamında, Kütahya İHH 6 TIR, Van İHH 2 TIR, Yozgat İHH ise 1 TIR’dan oluşan yardım malzemesini savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere bölgeye yolcu etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024