İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Savaş mağduru ailelere et yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki çadır kent ve kamplarda yaşayan 35 bin aileye et yardımı yapıldı.
Suriye 23.09.2021

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, Suriye'nin İdlib ili kırsalında yaşayan savaş mağduru 35 bin aileye et yardımı yaptıklarını söyledi. Suriye'deki kamplarda ve çadır kentlerde yaşayan sivillere gıda, barınma, eğitim ve sağlık alanlarında destek verdiklerini aktaran Tosun, “Hava saldırılarından ve çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırındaki kamplara yerleşen ailelere düzenli olarak desteklerimizi sürdürüyoruz” ifadesini kullandı. 

img_4632.jpg

Tosun, “Çadır kent ve kamplarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelerin hayatlarının normale dönüş çabalarında kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu insanların sadece hayatta kalmaya değil aileleriyle birlikte huzurlu bir şekilde yaşamaya ihtiyaçları var. Bu kapsamda çeşitli dönemlerde hayırseverler tarafından Suriye’ye bağışlanan adak, akika ve nafile kurban etlerini, İdlib kırsalında yaşayan sivillere dağıttık. Dağıtmış olduğumuz 72 ton etten toplam 35 bin aile ve yaklaşık 180 bin kişi faydalandı” dedi.

img_4642.jpg

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde insani yardım çalışmaları yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da yardım çalışmalarında bulunuyor. Vakıf tarafından, Beyrut’ta ve Lübnan’ın güneyinde gıda, sıcak yemek, hijyen ve barınma alanlarında yüzlerce ihtiyaç sahibine destek ulaştırıldı.
28.09.2024
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Sudan’a doğru yola çıktı.
20.09.2024
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin Suriye Sınır Ötesi İnsani Yardım Fonu (SCHF) iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Suriye'nin Afrin ilçesindeki Racu bölgesinde yaşayan bin 150 aileye 9 ay boyunca toplamda 371 bin 475 dolar nakdi yardım ve 3 bin 450 adet gıda kolisi dağıtıldı.
17.09.2024