İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
UDEF ve İHH’dan misafir öğrenciler için burs kampanyası
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle dünyanın 160 ülkesinden Türkiye’ye gelen misafir öğrencilere burs kampanyası başlatıldı.
23.07.2014


Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle dünyanın 160 ülkesinden Türkiye’ye gelen misafir öğrencilere burs kampanyası başlatıldı.

Dünyanın 160 ülkesinden yaklaşık 55 bin öğrenci çeşitli sebeplerden ötürü eğitim hayatına devam etmek için Türkiye’yi tercih ediyor. Üniversite okuyabilmek için Türkiye’yi tercih eden yaklaşık 55 bin misafir öğrenci, eğitim hayatı boyunca birçok zorlukla karşılaşıyor. Bunların başında barınma ve maddi yetersizlik geliyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ve UDEF eğitim hayatları bitip ülkelerine döndükleri zaman ülkelerinin geleceği olan bu misafir öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek ve onlara destek olmak için burs kampanyası başlattı.

Dünyanın dört bir tarafından gelen ve tamamen yabancısı olduğu bir ülkede zor şartlarda okumaya çalışan misafir öğrenciler için başlatılan burs kampanyasında her genç için UDEF ve İHH tarafından 150 TL burs verilerek maddi destek sağlanacak.

UDEF ve İHH’nın ülkemizde yaşayan misafir öğrencilere yönelik burs kampanyasına halkımızın desteklerini bekliyoruz.

İsteyen bağışçılar tüm operatörlerden BURS yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek misafir öğrenciler için 5 TL burs yardımı yapabilirler.
 

UDEF (ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEKLERİ FEDERASYONU) NEDİR ?

UDEF; okumak için ülkemizi tercih eden öğrencilere ev sahipliği yapmak, onları tanımak, birbirleriyle kaynaştırmak, eğitim ve öğretim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri maddi ve manevi ihtiyaçların çözümüne ortak olmak ve ülkemizde edindikleri birikimleri farklı coğrafyalara taşıyabilecek vasıflı insanlar olabilmelerine katkı sağlayabilmek amacıyla kurulan uluslararası öğrenci derneklerinin oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşudur.

2012 yılında 11 dernek tarafından kurulan UDEF, bugün 20 şehirde 25 üye dernek sayısına ulaşmıştır. Uluslararası öğrenci derneklerinin kendi aralarındaki koordinasyonunu sağlamak, yeni uluslararası öğrenci derneklerinin kurulmasını teşvik etmek, uluslararası öğrencilerin eğitim, sağlık, emniyet konularındaki sıkıntılarıyla ilgilenmek ve bu sıkıntıların çözümü için devlet kurumlarıyla işbirliği yapmak gibi görevler üstlenen federasyon, ayrıca uluslararası öğrenci algısının kamuoyunda sağlıklı bir şekilde yerleşmesi için çalışmayı da kendine misyon edinmiştir.
 

Ayrıntılı bilgi için; www.udef.org.tr

Bir misafir öğrenciye burs desteği sağlamak için tıklayın

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026