İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şehir Üniversitesi öğrencileri Afrika’ya “Su Kuyusu” bağışladı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kuraklık ve susuzluk ile mücadele eden ülkeler için geliştirdiği Su Kuyusu Projesi’ne gönüllülerden destekler gelmeye devam ediyor.
Afrika, Çad, Türkiye 18.05.2013
Şehir Üniversitesi  İslami İlimler Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencileri olan Nur Muhammet Şahin, Ebubekir Yıldıztaş ve Hilal Kurtça’nın öncülüğünü yaptığı yardım kampanyasından elde edilen 7.300 TL  vakfımıza teslim edildi. 
 
Kuraklığın çok şiddetli hissedildiği Çad’da su kuyusu açmak için kullanılacak yardım gelirinin teslimi sırasında konuşan Ebubekir Yıldıztaş, “Sene başından beri öğrencilerin burslarından ve harçlıklarından artırdıkları paralarla toplanan yardımı, ümmetin ilgisinin yoğunlaştığı bölgelerden ziyade, ismi bile duyulmamış ve yardıma ihtiyacı olan bölgelere göndermeyi tercih ettik. Biz Afrika’yı unutturmak istemiyoruz” dedi.
 
Toplanan paraları İHH Genel Merkezi’nde Bağış Kabul Masası yetkililerine teslim eden öğrenciler, bu yardımlarla okullarının gelecek planlarının gerçekleşmesi için ümmettin duasını almayı temenni ettiklerini sözlerine eklediler. 
İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022