İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şehit Ömer Halisdemir’in adı Patani’de yaşatılacak
İHH İnsani Yardım Vakfı, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında birliğini darbeci askerlere teslim etmeyerek şehit düşen Ömer Halisdemir’in adını Patani’de yaşatacak.
Patani 29.09.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, mazlum coğrafyalarda eğitim olanaklarından mahrum kalan çocuklar için eğitim kurumları inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Tayland’ın Patani bölgesinde Müslüman halkın eğitim ihtiyacını gidermek için Birşeyyap Gönülllü İnisiyatifi ile birlikte yakında temelinin atılması planlanan Şehit Ömer Halisdemir Okulu.

Proje; Pattani, Jala, Narathiwat, Sonkla ve Satol eyaletlerinden oluşan ve Tayland’ın güneyinde çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Patani bölgesinde özellikle yetim ve yoksul çocukların eğitim alabilecekleri iki katlı bir okul binası inşasını kapsıyor.

Şehit Ömer Halisdemir Okulunda yetimler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler, fen ilimlerinin yanı sıra Kur’an eğitimi ile birlikte İslami eğitimi alarak bölge Müslümanlarına özgü Malay gelenekleri çerçevesinde yetiştirilecek. 6 sınıf, bir adet öğretmenler odası ve bir adet de bilgisayar odasından oluşan okul projesi tamamlandığında Şehit Halisdemir’in adını taşıyan okuldan 240 öğrenci istifade edecek.

omer-halis-demir.jpg

Özgüven sahibi bireyler yetişecek

İslâm ahlâkına uygun olmayan zararlı alışkanlık ve davranışlardan nesilleri koruma maksadı da güden okulun hedefleri arasında çocukların; entelektüel, duygusal, sosyal ve ruhsal gelişimini sağlayarak özgüven sahibi olmaları bulunuyor. Öğrencilerin, İslâm itikadına ve uygulamalarına gölge düşürmeden çok kültürlü topluma giren ve olumlu katkıda bulunan yetenekli bireyler olarak yetişmeleri de okulun amaçları arasında.

Kahraman bir subay: Ömer Halisdemir

Ömer Halisdemir, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Özel Kuvvetler komutan yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine alnından vurarak öldürmüştü. Semih Terzi'nin korumaları da Ömer Halisdemir'i 30 kurşunla şehit etmişlerdi.

okul-foto-2.jpg

Proje, hayırseverlerin desteklerini bekliyor

Toplam maliyeti 126 bin 115 Euro olan proje, gereken fonunun toplanması için hayırseverlerin yardımlarını bekliyor. Hayırseverler projeye, İHH’nın banka hesaplarına “Ömer Halisdemir” açıklaması ile yardımda bulunabileceği gibi 3072’ye gönderilen “Ömer Halisdemir” kısa mesajı ile 5 TL SMS yolu ile destekte bulunabilecek.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024