İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sel mağduru ailelere çadır kuruldu
Suriye’nin İdlib kırsalında geçen hafta etkili olan yoğun yağmur yağışının sele dönüşmesi sonucu çadırsız kalan 80 aile, İHH ve Fetih-Der tarafından kurulan çadırlara yerleştirildi.
Suriye 04.01.2019

Suriye’nin İdlib kenti kırsalında geçen hafta başlayan yoğun yağmur yağışı sonucu 25 bin sivil çadırsız kalmıştı. Sel sonucu çadırlarını yitiren ve sığınacak yer bulamayan 80 aile için İHH İnsani Yardım Vakfı ve Fetih-Der tarafından çadır kuruldu.

ic1.jpg

İHH Suriye Çalışmaları Acil Yardım Görevlisi Yusuf İslam Yeşil, “Suriye’de geçen hafta etkili olan sel sonucu mağdur olan aileler için İHH Acil Yardım ve Arama Kurtarma Ekipleri olarak çadır kurulumlarını gerçekleştirdik. Toplam 80 aileyi kurduğumuz çadırlara yerleştirdik. İlk etapta acil ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen aileler için çadır kurulumu yaptık. İlerleyen günlerde çadır kurulumlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

ic2.jpg

Sel mağduru ailelere destek olmayı sürdürdüklerini belirten Fetih-Der Başkanı Yılmaz Bulat ise, “Geçtiğimiz hafta meydana gelen selden etkilenen aileler için İHH ile yardım çalışmalarına başladık. İlk olarak büyük bir yardım konvoyunu sel mağduru aileler için yola çıkardık. Yardımlar doğrudan mağdur ailelere ulaştırıldı. Şimdi ise 80 aile için çadır kurduk” diye konuştu.

ic3.jpg

Kurulumların tamamlanmasının ardından sel mağduru 80 aile yeni çadırlarına yerleştirildi. İHH ve Fetih-Der tarafından çadırlara yerleştirilen ailelere gıda, battaniye, sünger yatak, halı, yakacak ve kışlık kıyafet yardımı yapıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024