İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Selden etkilenen Hindistan’a acil yardım
Hindistan’da Muson yağmurlarının şiddetlenmesiyle meydana gelen sel ve heyelanlarda ölenlerin sayısı 500’e ulaştı. İHH ise bölgeye acil yardım çalışması başlatarak ilk etapta 36 bin 543 kişiye yardım ulaştırdı.
Hindistan 28.08.2018

Son 100 yılın en yıkıcı sel ve heyelanlarının yaşandığı Hindistan’ın Kerala eyaletinde hayatını kaybedenlerin sayısı 500’e ulaştı. Yaşanan sel nedeniyle 30 kişi kayboldu. Kaybolanları arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede 130 bin ev yağışlardan etkilendi ve ev sakinleri toplanma merkezlerine tahliye edildi. Toplanma merkezlerindeki insan sayısı ise 1 milyona ulaştı.

Aşırı yağışlar, baraj ve nehirlerin taşmasına neden olurken ana yollar ve köprüler kullanılamaz hale geldi. Sel nedeniyle 32 bin 500 hektarlık tarım alanı da kullanılamaz hale geldi. Selden etkilenmemek için yaşam alanlarına göçen yılanlar da Hindistanlıların başka bir sorunu. Hindistanlı yetkililer, eyaletteki hasarın 3 milyar dolar olduğunu belirtiyor.

hindistanda-sel1.jpg

36 bin 543 kişiye acil yardım

Yıllardır bölgedeki faaliyetlerini aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ise yaşanan kriz de de Hindistanlıları yalnız bırakmayarak 17 Ağustos tarihinde acil yardım çalışmalarına başladı. İHH ekipleri ilk etapta 36 bin 543 kişiye gıda, hijyen malzemesi, battaniye, kıyafet ve şemsiye ulaştırdı. Senelerce unutulmayacak sel felaketinin ardından bölge halkı, İHH’nın yaptığı çalışmalardan dolayı Türkiye’deki kardeşlerine teşekkürlerini sundu.

selden-etkilenen-hindistana-acil-yardim1.jpg

İHH, ayrıca kurban bayramında da Hindistanlıları yalnız bırakmayarak hayırseverlerin kurban bağışlarını bölge halkına ulaştırmıştı. Kurban çalışmaları kapsamında 800 büyükbaş kurbandan binlerce kişi istifade etmişti.

selden-etkilenen-hindistana-acil-yardim.jpg

Çalışmalar sürecek

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle bölgedeki acil yardım çalışmalarına devam edecek. Hayırseverler, ACİL YARDIM yazıp 3072’ye SMS gönderdiğinde 30 TLyardımda bulunabilecek. Daha fazla yardım etmek isteyen bağışçılar ise İHH’nın internet sitesinden ya da banka hesap numaralarından Hindistan halkına destek olabilecek.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

hindistanda-sel2.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024