İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Haftanın Projesi

Selin vurduğu Filipinler’e acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, sel ve heyelanların yüzlerce insanın ölümüne neden olduğu Filipinler’in Mindanao ve Zamboanga bölgelerine acil yardım malzemesi ulaştırdı.
Filipinler, GüneyAsya 03.01.2018

Filipinler'de etkili olan tropikal Tembin (Vinta) tayfununun neden olduğu sel ve heyelanlarda ölü sayısı 250’yi aştı. Yollar ve evlerde ciddi hasarların oluştuğu Mindanao ve Zamboanga bölgelerinde ölümlerin yanı sıra yüzlerce kayıp vakaları da meydana geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı ise afet sonrasına hemen harekete geçerek Acil Yardım Faaliyetleri kapsamında 2 bin afetzedeye gıda yardımında bulundu.

selin-vurdugu-filipinlere-acil-yardim-1.jpg

“Kriz sonuna kadar yardımlarımız sürecek”

İHH Güney Asya Masası’ndan Mücahit Demir, vakıf olarak bölgede her daim faaliyet yürüttüklerini ve meydana gelen afet sonrasında da yine Filipinlileri yalnız bırakmadıklarını söyledi. Demir, 2 bin kişiye temel gıda malzemeleri ulaştırdıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Sel ve heyelan felaketi sonrasında aileler, evlerini terk etmek zorunda kalarak meydanlarda beklemeye çekildi.  Biz de İHH olarak vakit kaybetmeksizin yardım çalışmalarımıza başladık. İlk etapta afetzedelere pirinç, makarna, konserve balık, kek ve sıcak içecek ürünlerinin dağıtımını yaptık. Hayırseverlerimizin destekleriyle bölgede acil yardım faaliyetlerimizi kriz sonuna kadar sürdürmeyi planlıyoruz.”

selin-vurdugu-filipinlere-acil-yardim-3.jpg

SEL yaz 3072’ye SMS gönder 5 TL bağışla

Hayırseverler, Filipinler'deki afetzedelere yardım için bütün operatörden SEL yazıp 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir. Ayrıca yine SEL açıklamasıyla vakfın tüm banka hesaplarına destek olabilir.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

selin-vurdugu-filipinlere-acil-yardim-4.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Mısır Kızılayı ve uluslararası STK’lardan Gazze’ye 11 TIR’lık yardım
İHH, Mısır Kızılayı ve uluslararası STK’lardan Gazze’ye 11 TIR’lık yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Mısır Kızılayı ve uluslararası kuruluşlarca organize edilen 11 TIR’lık yardım kafilesi Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Gazze’ye ulaştı.
17.11.2023
İHH Gazze’de 80 bin kişiye destek ulaştırdı
İHH Gazze’de 80 bin kişiye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in katliamları sebebiyle insani krizin gittikçe büyüdüğü Gazze’deki yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf; gıda, battaniye ve tıbbi malzeme gibi alanlarda 7 Ekim’den bu yana on binlerce kişiye destek oldu.
15.11.2023
Gazze’ye yardımlarımız sürüyor
Gazze’ye yardımlarımız sürüyor
İşgalci İsrail’in saldırılarına hedef olan Gazze’deki sivillere yönelik olarak vakfımızın insani yardım çalışmaları devam ediyor.
24.10.2023