İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
‘Sen Oku Nepal Aydınlansın’
İstanbul İHH Kadın Kolları, Nepal’de inşası devam eden Nepal İslam Kültür Merkezi yararına “Sen Oku Nepal Aydınlansın” sloganıyla Fatih’te kitap kermesi düzenliyor. Her gün farklı bir yazarın katılım sağlayacağı kermes, 25 Kasım’a kadar devam edecek.
Nepal 15.11.2018

Nepal’de inşası devam eden İslam Kültür Merkezi için çalışmalarını sürdüren İstanbul İHH Kadın Kolları, 15-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fatih Tuğra Otel Kafe'de "Sen Oku Nepal Aydınlansın" konulu kitap kermesi düzenliyor. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Yazar Abdurrahman Dilipak ve Hüda-Par İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük’ün katılımıyla açılışı yapılan kermese, her gün bir yazar bizzat katılım sağlayarak destek olacak.

kurdele.jpg

“İslam Kültür Merkezi, Müslümanlar için büyük fırsat olacak”

Kurdele kesimi esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, kitap kermesi projesini ilk olarak Üsküdar İHH’nın yaptığını hatırlatarak bu tarz çalışmanın tüm Türkiye’ye yayılması gerektiğini söyledi. Yıldırım, şunları söyledi:

“Bugün İHH Kadın Kolları, çok güzel bir çalışmaya imza attı. Burada bir kitap hayır çarşısı açılmış oldu. Böylece gençlere kitap okuması gerektiği tekrar hatırlatılıyor. Okumadan, bilmeden düşmanın oyunlarını çözmek mümkün değil. Bu çerçevede bu hatırlatma yapılsın diye büyük bir gayret gösterdiler.

Nepal’de biliyorsunuz Müslümanların oranı çok az. Fakat orada yapılan çalışmalarla her geçen gün Müslümanların sayıları artıyor. Gerçekten çok önemli sonuçlar elde ediliyor. Fakat ilginçtir, dünyanın her tarafında öncelikle kadınlar bu çalışmalara karşılık veriyorlar. Nepal’de de kadınların daha çok Müslüman olduklarını görüyoruz. Ve bu kadınlar da genellikle aileleri tarafından reddediliyor. Onun için bu insanların barınma gibi ihtiyaçlarının karşılanacağı bir mekana ihtiyaç duyuluyordu. Bu anlamda Nepal İslam Kültür Merkezi de Müslümanların kendilerini daha güzel bir şekilde ifade edebilmeleri için büyük bir fırsat olacak.”

davetiye.jpg

11 ayrı yazar bizzat destek veriyor

Kermese; Sibel Eraslan, Abdurrahman Dilipak, Fatma Barbarosoğlu, Emine Şenlikoğlu, Mine İzgi, Taha Kılınç, Yıldız Ramazanoğlu, İsmail Kılıçarslan, Metin Karabaşoğlu, Yavuz Bahadıroğlu ve Adem Özköse gibi yazarlar destek veriyor. İşte yazarların kitaplarını imzalayacakları tarihler ve saatler:

-15 Kasım | 12:00 - 15:00 > Abdurrahman Dilipak

-16 Kasım | 15:00 - 17:00 > Metin Karabaşoglu

-17 Kasım | 12:00 - 14:00 > Fatma Barbarosoglu

-18 Kasım | 14:00 - 16:00 > Emine Şenlikoğlu

-22 Kasım | 13:00 - 15:00 > Yavuz Bahadıroğlu

-23 Kasım | 12:00 - 14:00 > Yıldız Ramazanoğlu

-23 Kasım | 16:00 - 18:00 > Taha Kılınç

-24 Kasım | 14:00 - 16:00 > Adem Özköse

-24 Kasım | 16:00 - 18:00 > İsmail Kılıçarslan

-25 Kasım | 16:00 - 18:00 > Mine İzgi

imza2.jpg

Ayrıca destek için

Kitap kermesine katılma fırsatı bulamayan hayırseverler, Nepal’de inşası süren İslam Kültür Merkezi için bütün operatörlerden “NEPALISLAM” yazıp 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabiliyor. Ayrıca İHH’nın banka hesaplarına “PROJE KODU 4402” açıklaması ile birlikte İslam dininin Nepal’de yayılmasına bir nebze olsun katkıda bulunabilir.

dis-cekim.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024