İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
37 saat sonra enkazdan sağ çıktı
İHH ekipleri yaptıkları çalışmalar doğrultusunda enkazdan 6 kişiyi sağ çıkardı. En sevindirici olay ise 37 saat sonra enkaz altından 7 aylık hamile bir kadının çıkarılması oldu. Enkazdan sağ çıkarılan
Türkiye 25.10.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı Van depreminin ardından başlattığı çalışmalara bütün hızıyla devam ediyor. Özel eğitimli İHH Acil Yardım ve Arama Kurtarma ekipleri şu ana kadar 6 kişiyi sağ bir şekilde enkaz altından çıkarmayı başardı.

Gün boyu Erciş Alkanat caddesi üzerinde çalışmalar yürüten İHH ekipleri yıkılan çok katlı bir binada özel cihazları ile dinleme yaparak enkaz altında hala yaşayanların olduğunu fark ettiler. Hızlı bir şekilde çalışmalara başlayan İHH ekipleri gündüz saatlerinde enkaz altından 3 kişiyi sağ olarak çıkarmaya başardılar.

Ancak hala enkaz altında sağ olanların bulunduğunun anlaşılması üzerine yardım çalışmaları devam etti. Umudunu hiç yitirmeyen İHH ekipleri tarafından akşam saat 12 sularında enkaz altından 9 yaşında ve isminin Şifa olduğu öğrenilen bir kız çocuğu ile başka bir bayan daha çıkartıldı.

37 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKTI

Enkazdan çıkarılan Şifa’nın hamile olan annesinin de hala enkaz altında olduğu öğrenildikten sonra İHH ekipleri çalışmalara devam etti ve güzel haber gece 03:00 gibi geldi. Hamile kadın 37 saat sonra enkazın altından sağ olarak çıkarıldı. 7 aylık hamile olan kadına hemen sağlık ekipleri müdahalede bulundu ve devlet hastanesine kaldırıldı. Enkazdan çıkarılan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ancak hamile olan kadının karnındaki çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı.

İHH ekipleri bina içerisinde başka yaşayan olmadığına kanaat getirdiği anda diğer binalara giderek çalışmalarına gece ve soğuk demeden devam etti. İHH nın işgücü dışında, enkaz altında canlı olup olmadığını tespit edecek cihazları tüm arama kurtarma ekiplerinin hizmetine sunularak çalışmaların hızlı ve etkin olması için destek sağlandı.

GEZİCİ AŞEVİ DAĞITIMLARA BAŞLADI

Deprem haberinin duyulmasının ardından bölgeye doğru yola çıkan İHH Gezici Aşevi dün akşam saatlerinde Van’a ulaştı. Günde 10 bin kişiye sıcak yemek imkanı sunan İHH Gezici Aşevi bugün itibari ile sıcak yemek dağıtımına başladı.

KÖYLERE DE YARDIM ULAŞTIRILIYOR

Bölgeye gönderilen 1 tır yardım malzemesinin dağıtımlarına da başlandı. Öncelikli olarak battaniye ile kışlık elbiseler ve gıda malzemeleri dağıtıldı. Yaklaşık 200 kişiden oluşan İHH ekipleri gruplara ayrılarak köylere de yardım ulaştırılmaya çalışılıyor.

VAN yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024