İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze gemisi Somali’ye ulaştı
Açlık ve kuraklığın yaşandığı Somali'ye Türkiye halkının yardımları tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 22 gün süren yolculuğun ardından Mogadişu Limanı'na ulaşan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Gazze” ad
Somali 12.09.2011

İHH İnsani Yardım Vakfınca organize edilen yardım kampanyası kapsamında içerisinde un, şeker, mama, pirinç, mısır, makarna ve süt tozu gibi gıda maddelerinin yanı sıra medikal malzemeler de bulunan 3 bin tonluk yardım gemisi Süveyş Kanalı'ndan geçerek Somali'nin başkenti Magodişu'ya ulaştı.

21 Ağustos 2011 tarihinde Mersin Limanı'ndan hareket eden İHH İnsani Yardım Vakfına ait ''Gazze'' isimli yardım gemisi uzun bir yolculuğun ardından Somali’ye Somali halkının imdadına yetişti. Somali'ye şimdiye kadar gelen en büyük yardımlardan biri olan gemide, binlerce yardıma muhtaç insanın ihtiyacını karşılayabilecek yaklaşık 3 bin ton gıda ve sağlık malzemesi bulunuyor.

Somali’ye ulaşan 3 bin tonluk yardım gemisinin ardından hazırlanan ikinci yardım gemisi de Somali yolunda. İHH’nın bölgeye gönderdiği ikinci yardım gemisinde de 6 bin ton yardım malzemesi bulunuyor.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024