İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Sierra Leone’de katarakt ameliyatları başladı
Vakfımız, katarakt ameliyatları gerçekleştirdiği ülkelere bir yenisini daha ekledi. Sierra Leone’de katarakt ameliyatlarına başladı. Katarakt sebebiyle görme sorunu yaşayan 500 kişi ameliyat ederek ı
Afrika, SierraLeone 28.02.2011

Sierra Leone'de bulunan Wellington Müslim Assaciation kuruluşu ile birlikte organize edilen katarakt ameliyatları projesi çerçevesinde ilk olarak başkent Freetown’a 3 saat uzaklıktaki Lunsar kasabasında ameliyatlar yapıldı. Öncelikli olarak 2 bin 330 kişiye göz muayenesi yapıldı. Muayenelerin ardından görme sorunu yaşadığı tespit edilen 500 katarakt hastası ameliyat edilerek ışığa kavuşturuldu.

İHH’nın Afrika ülkelerinde başlatmış olduğu katarakt ameliyatları projesini yakından takip ettiklerini belirten Sierra Leone sağlık bakanlığı yetkilileri, “Nihayet bizim ülkemizde de ameliyatlara başladınız. Çok teşekkürler. İnşallah bu çalışmayla binlerce insan yeniden görmenin mutluluğunu yaşar” şeklinde konuştular. 

İHH, bugüne kadar Afrika’da Togo, Benin, Gana, Çad, Nijer, Sudan, Etiyopya ve Somali’de 164 bin 361 göz muayenesi gerçekleştirirken 46 bin 788 kişiyi ameliyat ederek yeniden görmelerini sağladı.

Katarakt Ameliyatları Projesi hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla finanse ediliyor. 120 TL’lik bir bağışla bir ameliyat yapılıyor. Ameliyatların yapıldığı Ülkelerde hastalardan tedavi ve ameliyat için hiçbir ücret talep edilmiyor.

Online bağış yapmak için tıklayınız

Kampanya hakkında merak edilenler için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı, İran’da yaşanan İsrail ve ABD saldırılarının ardından insani krizle karşı karşıya kalan sivil halk için geniş kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı. Daha önce 4 tırı İran’a gönderen vakıf, ilaç, gıda kolisi ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 7 tırı daha ülkeye uğurladı.
14.05.2026
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Lübnan’da 2 Mart 2026’dan bu yana artan İsrail saldırıları neticesinde derinleşen insani krize karşı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Sadakataşı Derneği organizesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Vakfı ve Yeryüzü Çocukları Derneği tarafından hazırlanan ve içerisinde acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 38 konteynerlik yardım gemisi, savaş mağduru sivillere umut olmak üzere Beyrut Limanı’na ulaştı.
20.04.2026
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026