İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sierra Leone’de katarakt ameliyatları başladı
Vakfımız, katarakt ameliyatları gerçekleştirdiği ülkelere bir yenisini daha ekledi. Sierra Leone’de katarakt ameliyatlarına başladı. Katarakt sebebiyle görme sorunu yaşayan 500 kişi ameliyat ederek ı
Afrika, SierraLeone 28.02.2011

Sierra Leone'de bulunan Wellington Müslim Assaciation kuruluşu ile birlikte organize edilen katarakt ameliyatları projesi çerçevesinde ilk olarak başkent Freetown’a 3 saat uzaklıktaki Lunsar kasabasında ameliyatlar yapıldı. Öncelikli olarak 2 bin 330 kişiye göz muayenesi yapıldı. Muayenelerin ardından görme sorunu yaşadığı tespit edilen 500 katarakt hastası ameliyat edilerek ışığa kavuşturuldu.

İHH’nın Afrika ülkelerinde başlatmış olduğu katarakt ameliyatları projesini yakından takip ettiklerini belirten Sierra Leone sağlık bakanlığı yetkilileri, “Nihayet bizim ülkemizde de ameliyatlara başladınız. Çok teşekkürler. İnşallah bu çalışmayla binlerce insan yeniden görmenin mutluluğunu yaşar” şeklinde konuştular. 

İHH, bugüne kadar Afrika’da Togo, Benin, Gana, Çad, Nijer, Sudan, Etiyopya ve Somali’de 164 bin 361 göz muayenesi gerçekleştirirken 46 bin 788 kişiyi ameliyat ederek yeniden görmelerini sağladı.

Katarakt Ameliyatları Projesi hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla finanse ediliyor. 120 TL’lik bir bağışla bir ameliyat yapılıyor. Ameliyatların yapıldığı Ülkelerde hastalardan tedavi ve ameliyat için hiçbir ücret talep edilmiyor.

Online bağış yapmak için tıklayınız

Kampanya hakkında merak edilenler için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024