İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Silahların gölgesinde Ramazanı yaşamak: Patani
İHH’nın Ramazan kampanyası çerçevesinde insani yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere Patani’ye giden ekibimiz izlenimlerini paylaştı.
Patani 31.07.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Ramazanın Bereketi Yeryüzüne Yayılsın!” sloganıyla sürdürdüğü Ramazan çalışmalarının bir ayağı da Güneydoğu Asya’nın sancılı coğrafyası Patani oldu. 5 milyona yakın Müslümanın zor şartlar altında hayata tutunmaya çalıştığı Patani 1909 İngiliz-Siyam Anlaşması’ndan beri Tayland işgalinde bulunuyor. Şehirlerde her 2 km’de bir Tayland askerlerinin kontrol noktalarının bulunduğu Patani aslında dil, din, ırk ve sosyal yaşantı olarak Malay dünyasının bir parçası.

On yılı aşkın bir süredir Patani’de çeşitli insani yardım organizasyonları düzenleyen İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Ramazan çalışmaları öncelikle tüm Patani İslam Cemaati nezdinde sevinçle karşılandı. Patani İslam Konseyi ve İslami Eğitim Birliği Merkezi yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından kumanya dağıtımı, iftar ve ziyaret programlarına geçildi.

Halihazırda üç İHH yetimhanesinin bulunduğu ve iki yetimhane inşaatının da sürdüğü Patani’de, İHH Ramazan ekibinin ilk durağı yetimhaneler oldu. Çocukların Ramazan özel programıyla hoş geldin dediği ekibimiz burada çocukların tiyatro gösterileri, ilahi ve spor gösterilerini takip ettikten sonra yetim çocuklara Ramazan Çocuk Paketi, yetim ve yoksul ailelere ise Ramazan kumanyalarını dağıttılar. Çalışma Patani, Narativat ve Yala bölgelerinde devam etti. Toplamda 610 aileye ramazan gıda kolileri ulaştırılmış oldu.

İftar programları kapsamında ise sofralarımızın baş konuğu yetim çocuklarımız ve onların aileleri oldu. İHH Miyase Tanış, Konya AYDER ve Şifa yetimhaneleri ile çevre medreselerde ve camilerde gerçekleştirilen iftar programlarına toplam 2500 Patanili Müslüman katıldı. Ayrıca yetim çocuklarımız ve onların aileleri için 28 hisse adak ve akika kurbanlarının kesim ve dağıtımları gerçekleştirildi.

Ramazan çalışmasının son ayağı yine yetim çocuklarımızla birlikte gerçekleştirildi. Yetim ailelerimizi ramazan kolilerimizle evlerinde ziyaret eden İHH ekibi ailelerimiz için nakdi destekler de sundular. Halihazırda inşaları devam etmekte olan Yaşar Zerdali ve Furkan Kesik yetimhaneleri ve İstanbul Boğaziçi Okulu’nun devam etmekte olan inşaatlarını ziyaret eden ekibimiz 10 günlük Patani çalışmasını tamamlayarak Patanili kardeşlerimizden selamlar ve dualarla ayrıldılar.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024