İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sınıflar iyilikte yarışıyor
İHH’nın 2013 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ile koordineli şekilde uyguladığı “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi devam ediyor. Yeni Eğitim-Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarda eğitim gören öğrenciler, harçlıklarından ayırdıkları paralarla yetim kardeşlerine destek olacak.
12.10.2022

Okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul, lise ve özel okullardaki öğrencilerin katılabildiği “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi ile öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri 250 lira ile yetim bir çocuğun ihtiyaçlarının karşılanmasına destek veriyor. Bu sene 10. yılına giren proje vesilesiyle bugüne kadar 1 milyonu aşkın öğrenci, binlerce yetim kardeşine destek oldu. Öğrenciler, Türkiye dâhil dünyanın 49 farklı ülke ve bölgesine iyiliklerini ulaştırdı.

siniflar-iyilikte-yarisiyor-1.jpg

49 ülkeden istediklerini seçebiliyorlar

Yeni Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte, proje yeniden okullarda uygulanmaya başlandı. Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrenciler, İHH aracılığıyla yetim kardeşlerine desteklerini ulaştıracak. Öğrenciler, İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamındaki 49 ülke ve bölgeden dilediklerini seçebiliyor.

“İyilikte Yarışan Sınıflar” projesine katılan sınıfların bir yetimi desteklemeye karar verdikten sonra en az bir yıl boyunca (birden fazla yetim kardeş edinmek de mümkün) her ay düzenli olarak 250 TL toplamaları gerekiyor. Sponsorluk süreci başlatıldıktan sonra sınıflar adına eşleştirilen yetimlerin ülkesi, adı, yaşı ve fotoğrafını içeren “Yetim Özet Bilgi Formu” posta veya e-posta ile İHH tarafından her sınıfa gönderiliyor. Proje, Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-84037561-821.05-58445818 sayılı ve 21.09.2022 tarihli onayıyla sürdürülüyor.

siniflar-iyilikte-yarisiyor-4.jpg

7 yetime sponsor olmuşlardı

Bu yıl “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin uygulandığı okullardan biri de Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesindeki Piri Reis Ortaokulu. Pandemi süreci öncesinde de projeye destek veren okul öğrencileri, 2018-2021 yılları arasında Yemen, Sudan, Suriye, Hindistan, Sri Lanka, Eritre ve Türkiye’de 7 yetime sponsor olmuştu. Öğrenciler, İHH ile okulları arasında imzalanan protokol çerçevesinde yeni eğitim-öğretim döneminde de yetimlere destek olacak.

siniflar-iyilikte-yarisiyor-7.jpg

Projeye nasıl dahil olunuyor?

Projeye destek olmak isteyen sınıflar, okul idaresinin bilgisi dâhilinde öğretmenleri aracılığıyla yetim sponsoru olmak için başvuruda bulunabiliyor. Yetim Sponsorluk Formu elden teslim edilebildiği gibi, https://www.ihh.org.tr/bagis/yetim sayfası üzerinden de doldurulabiliyor. Yetim Özet Bilgi Formu sınıflara ulaştıktan sonra yetim bilgilerine www.ihh.org.tr/yetimlerim üzerinden ulaşılabiliyor.

siniflar-iyilikte-yarisiyor-8.jpg

133 bin yetim çocuğa sponsorluk

İHH İnsani Yardım Vakfı, uzun yıllardır yetimlere yönelik yardım çalışmaları düzenliyor. İHH, yetimlere yönelik yardım çalışmaları kapsamında, 120 ülkedeki 1 milyondan fazla yetime dönemsel yardım ulaştırırken, Türkiye dâhil 49 ülkedeki 133 binden fazla yetime ise Yetim Sponsorluk Sistemi ile düzenli destek veriyor.

12 ülkede 42 yetimhanesi bulunan İHH, 1 Yetim Eğitim Merkezi ve 1 Çocuk Yaşam Merkezi ile de yetimlere destek sağlıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024