İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sınır dışı edilmek Raid Salah'ın onurunu kırar
Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, İngiltere’nin 3 gündür gözaltında tuttuğu Filistin davası savunucusu Raid Salah'ı serbest bırakması için İngiltere konsolosluğu önünde eylem düzenle
01.07.2011

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, İngiltere’de 3 gündür gözaltında tutulan Mescid-i Aksa Muhafızı  Raid Salah’ın serbest bırakılması için İngiltere Konsolosluğu önünde eylem düzenledi. Tepebaşı’nda bulunan İngiltere Konsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar burada ‘Raid Salah Serbest Bırakılsın’ yazılı dev bir pankart açtıktan sonra, ‘Raid Salah’a Özgürlük’, Direne Direne Kazanacağız’ şeklinde sloganlar attılar. Konsolosluk önünde bir süre sessiz oturma eylemi de düzenleyen vatandaşlar, İngiltere’de tutuklu bulunan Raid Salah’ın bir an önce serbest bırakılması talebinde bulundular. Eyleme İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgürder ve Mazlumder gibi kuruluşlar da destek verdi.

Filistin'i Desteklediği İçin Gözaltına Alındı

İngiltere’yi protesto etmek için konsolosluk önüne gelen Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı 3 gündür İngiltere’de gözaltında tutulan Raid Salah’ın sınır dışı edilmemek için direndiğini söyledi. İngiliz Parlamentosu’nda bir konferans vermek için İngiltere’ye davet edilen Salah’ın İngiltere’ye girişinde yasal olmayan hiçbir nokta bulunmadığını vurgulayan Av. Tatlı, ‘’Salah İngiltere’de hukuksuz bir kararla gözaltına alındı. O programını tamamlamadan sınır dışı edilmeyi kabul etmemekte. O sınır dışı edilmeyi onur kırıcı bulmakta. Bütün dünya Salah’ın Filistin davasına verdiği destekten dolayı gözaltına alındığının farkında.’’dedi.

‘2. Özgürlük Filosu’ gemilerine düzenlenen sabotajları da hatırlatan Tatlı, dünyaya kendisini medeniyetin beşiği olarak tanıtan İngiltere’nin Raid Salah’ı bir an önce serbest bırakması gerektiğini söyledi. Özgürder Genel Sekreteri Musa Üzer de konsolosluk önündeki konuşmasında Kudüs ve Filistin davasının önemli şahsiyeti olan Raid Salah’ın davet edildiği İngiltere’deki konferansta konuşmasının engellenmesinin siyonizmin bir örneği olduğunu ifade etti. İngiltere tarihinin hukuksuzluklarla dolu olduğunu hatırlatan Üzer, ‘’İngiltere bizi öldürebilir, tutuklayabilir ama asla teslim alamaz. Mavi Marmara teslim olmadı, Raid Salah’ta teslim olmayacaktır’’ dedi.

Zulme Karşı Direniş Artacak

Filistin Halkı ile Dayanışma Derneği Başkanı Füsun Bandır da kendilerinin buna benzer pek çok film gördüklerini hatırlatarak, Filistin halkının 100 yıldır işgal ve zulme karşı direndiğini söyledi. Terörist devletlerin yaptıkları hukuksuzluklarla uzun süre ayakta kalamayacaklarını hatırlatan Bandır, ‘’Zulmün karşısındaki direniş kat ve kat artacaktır. Filistin halkı direnişten vazgeçmedi. Ahmet Yasinler, Raid Salahlar tükenmez. İngiltere'nin hukuksuzluğunu kınıyor ve Salah’ın serbest bırakılmasını istiyoruz’’ diye konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024