İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sırp katil Karadziç nihayet yakalandı
Srebrenitsa’da aralarında çocukların da bulunduğu 8 bin Boşnak’ın katledilmesi sebebiyle 13 yıldır savaş suçlusu olarak aranan Sırp Radovan Karadziç yakalandı. Binlerce masum insanı canice öldüren Bos
Avrupa, Balkanlar, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sancak, Sırbistan 25.07.2008

Savaş suçlusu Radovan Karadziç, Sırp güvenlik güçlerince düzenlenen operasyon sonucunda yakalandı.  Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç'in bürosundan kaçak savaş suçlusu Radovan Karadziç'in tutuklanması hakkında yapılan açıklamada, Karadziç'in Sırp güvenlik güçlerince dün düzenlenen bir operasyon sonucu tutuklandığı bildirildi.

Eski Yugoslavya'daki savaş suçlularını yargılamak amacıyla Hollanda'nın Lahey kentinde oluşturulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde başsavcılık görevini yürüten Serge Brammertz de konuya ilişkin açıklamasında Karaciç'in tutuklanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Suç listesi kabarık

Sırbistan Cumhuriyeti eski devlet başkanı olan Karadziç, Sırbistan Demokratik Partisi başkanlığı ve Bosnalı Sırp Ordusu Yüksek Komutanlığı görevlerini bir süre yürütmüştü. Karadziç, Srebrenitsa'da 8 bin Müslümanın 1995 yılında katledilmesini organize etmek ve 1992-1995 yılında yapılan Bosna savaşında işlenen diğer savaş suçları nedeniyle aranıyordu.

İlk kez 24 Temmuz 1995'te hakkında suçlamada bulunulan Karadziç, 13 yıldan beri adaletten kaçıyordu. Radovan Karadziç'e yöneltilen suçlamalar arasında; ''soykırım yapmak'', ''soykırıma suç ortaklığı yapmak'', ''yoketme'', ''cinayet'', ''kasıtlı adam öldürme'', ''insanlara eziyet etme'', ''zorla göç ettirme'', ''insanlık dışı fiilleri işleme'' ve ''1992-1995 yılları arasında Bosna Hersek'te, Bosnalı Müslümanlar, Bosnalı Hırvatlar ve Bosna'daki Sırp olmayan diğer sivillere karşı diğer suç fiillerini işleme'' bulunuyor.

Radovan Karadziç, eski Yugoslavya'daki savaş suçlularını yargılamak amacıyla oluşturulan özel uluslararası savaş suçları mahkemesine iade edilmesi durumunda mahkeme tarafından yargılanacak 44. Sırp savaş suçlusu sanığı olacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024