İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sivas'tan Suriye'ye yardım
Sivas İHH İnsani Yardım Derneği tarafından hazırlanan gıda ve giysi malzemelerini taşıyan 2 TIR, Suriye'ye uğurlandı.
Suriye 07.01.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Sivas İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye’ye 2 TIR gıda ve giysi malzemesi gönderdi.

Sivas Valisi Salih Ayhan, Cumhuriyet Meydanı jandarma binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu TIR’ların Suriye'ye Sivas'ın cömertliğini götürdüğünü söyledi.

yilmaz.jpg

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise yardımın toplanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Ensar ruhu bu toplumu millet yapan en değerli unsurlardan biridir, bu duyguyu yaşatmak, hayır da yarışmak lazım" dedi.

Sivas İHH Başkanı Ahmet Çakmak da Suriye’ye savaşın başladığı ilk yıldan itibaren sürekli yardım gönderdiklerini ifade etti. Suriye'ye bugün 102 ve 103’üncü yardım TIR’larını uğurladıklarını aktaran Çakmak, "Bugüne kadar gönderdiğimiz TIR’ların toplam değeri 4 milyon lira. Bugünkü gönderdiğimiz TIR’larda ise 475 çuval un, pantolon ve gömlekten oluşan giysi, su ve el örgülerinden oluşan bebek ile çocuk kıyafetleri var" diye konuştu.

dua.jpg

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Sivas Müftüsü Yusuf Akkuş'un dua okumasının ardından TIR’lar, Suriye'ye doğru yola çıktı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022