İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Soğuktan donan Suriyelilere İHH sahip çıktı
Suriye’de Esed rejiminin saldırıları nedeniyle ülkelerinde yaşam mücadelesi veren Suriyelilere Şanlıurfa İHH Yardım Derneği’nden 2 bin 500 litre mazot yardımı yapıldı.
Suriye 19.12.2013

Suriye'nin Rakka iline bağlı Tellebyad bölgesine Suriye’nin değişik yerlerinden gelerek bu bölgelere sığınan on beş bin mülteci şiddetli soğuk nedeniyle hayatlarını kaybetme tehlikesi yaşıyorlar.

Bu duruma sessiz kalmayan Tellebyad bölgesine giderek orda yaşayan mültecilere 2500 litre mazot satın alıp ihtiyaç sahibi yaklaşık 200 aileye dağıttı.

Şanlıurfa İHH Derneği Başkan Yardımcısı Av. Ali Acar, “Suriye'nin Rakka iline bağlı Tellebyad bölgesinde Suriye’nin değişik yerlerinden gelerek bu bölgelere sığınan 15 bin Suriye vatandaşı şiddetli soğuk nedeniyle hayatlarını kaybetme tehlikesi yaşıyorlar. Bu duruma sessiz kalmayan Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği duruma müdahale etti. Tellebyad bölgesine gelerek orda yaşayan mültecilere 2 bin 500 litre mazot satın alıp ihtiyaç sahibi yaklaşık 200 aileye dağıttık” dedi.

Durumun vahim olduğunu belirten Acar, “Dikkatleri bu bölgelere çekmek lazım. Gerçekten çok mağdurlar. İnsanlar empati kurmalı. Yakında İHH olarak bu bölgeye tekrar bir yakıt yardımı yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024