İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
ASÜ’de yetimler için dayanışma programı
Aksaray Üniversitesinde (ASÜ), Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği’nin hazırladığı “Yetimler İçin Dayanışma Programı”nın tanıtımı gerçekleştirildi.
Türkiye 31.03.2014

İnadına İnsanlık, İnadına İyilik” diyerek yola çıktık.

ASÜ Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Aksaray İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, projeyi yaklaşık bir yıldır yürüttüklerini söyleyerek, “Biz kısaca “İnadına insanlık, inadına iyilik” diyoruz” dedi. Dünyada yaklaşık 400 milyon yetim olduğunu ve onlara ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayan Özkan, “Onlara ulaşmak bizim boynumuzun borcudur. Biz bu amaçla yola çıktık ve her yerde, bütün okullarda projemizi anlatmaya başladık. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımız bizleri yalnız bırakmadı. Onlarla protokol imzaladık ve bu bize büyük bir güç verdi. Her gittiğimiz yerde kabul gördük. Aksaray Üniversitesi’nde de bizlere bu fırsatı verdiği için sayın rektörümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

Her sınıfımızın bir yetim kardeşi olsun istiyoruz.



ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın sadece Türkiye’de değil, dünya çapında yoksullara, yoksunlara, yetimlere, mağdurlara, afetzedelere yardım götürmeye çalışan, onların elinden tutmaya çalışan, kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışan bir insani yardım kuruluşu olduğunu belirtti.

Aksaray Üniversitesi olarak bilimsel, kültürel, sanatsal etkinliklerin yanında, sosyal sorumluluğu da ihmal etmemeye çalıştıklarını anlatan Rektör Acar, “Bu çerçevede öğrenci kulüplerimiz, Anadolu’nun çeşitli yerlerine geziler tertip ediyorlar ve oradaki ilkokullu kardeşlerimize kitap, kırtasiye yardımları taşıyorlar. Van’da deprem olduğunda, depremzede kardeşlerimizin bir kısmını Aksaray’da ağırlamıştık. Onlara karınca kararınca elimizden gelen yardımı yapmış, Van’a iki konteynır prefabrik ev göndermiştik.

Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye’ye sığındıkları zaman, öğrencilerimize dağıttığımız malzemelerin bir kısmını ve bu amaçla topladığımız yardımları güney sınırımızdaki kamplara göndermiştik. En son Tanzanya’da, -orada suya çok ihtiyaç duyan kardeşlerimize bir el uzatmak bağlamında- su kuyusu açtırdık. Aksaray Üniversitesi Zemzem Çeşmesi adı altında, oraya da bir hayır faaliyetinde bulunduk” dedi. ASÜ Rektörü, Yetim Projesini de önemsediğini ifade etti ve konuşmasını, “Arzu ediyoruz ki; her sınıfımızın bir yetim kardeşi olsun. Bu işbirliği devam edecek
” diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Özkan, ASÜ Rektörü Acar’a desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti. Program, derneğin tanıtım videolarının izlenmesi, proje detaylarının anlatılması ve kermesin gezilmesiyle tamamlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022