İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Somali Kurban ile güldü
İnsani Yardım Vakfı ekipleri, silahların gölgesindeki Somali’de 2 bin 700 küçükbaş kurban keserek ihtiyaç sahibi insanlara dağıttı.
Somali 22.11.2010

Bu yıl 125 ülkede kurban kesimi gerçekleştiren vakfımızı, önceliği savaş ve kriz bölgelerine verdi. Yıllardır dış müdahaleler nedeniyle savaşın gölgesinde yaşayan Somali halkının yüzü Türkiye’den gönderilen kurban yardımlarıyla güldü. Başta başkent Mogadişu olmak üzere Somali’nin bütün bölgelerinde kurban kesimi gerçekleştiren İHH ekipleri, 2 bin 700 adet küçükbaş kurbanı keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Somali’de silahlar susmuyor

Doğu Afrika ülkelerinden Somali’de tam bir otorite boşluğu yaşanıyor. Ülke kabileler, yabancı güçler ve Somali’ye hâkim olmaya çalışan siyasi gruplar arasında paylaşılmış durumda. İktidar mücadelesi nedeniyle her gün silahlı çatışmaların yaşandığı ülkede, milyonlarca insan şehirlerini ve evlerini terk edip mülteci konumuna düştü. Silahlı çatışmalar özellikle başkent Mogadişu ve ülkenin güney kesimlerinde yaşanırken, bu çatışmalarda günde ortalama 10 kişi hayatını kaybediyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de faaliyet gösteren 300’ü aşkın esnaf, bugünkü kazancını İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze’ye bağışlayacak. Yardım kampanyasıyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında konuşan İHH Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Çalışkan, “Sarıyer’in İstinye, Pınar, Ferahevler ve Yeniköy Mahallelerinde faaliyet gösteren 300’den fazla esnafımız, bugünkü kazançlarını Gazze'ye bağışlama kararı aldılar. ‘Kazancım Gazze'de İyiliğe Dönüşüyor’ etkinliği ile esnaflarımız, kazançlarını Gazze’ye bağışlayarak hem önemli bir sorumluluk üstleniyor hem de toplumsal bir farkındalık oluşturuyor” dedi.
21.11.2025
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025