İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Somali'deki sağlık merkezimiz hayat kurtarıyor
İHH’nın Somali’de kurduğu sağlık merkezi tropikal salgın hastalıklara karşı bölge halkına ücretsiz tedavi imkanı sunuyor.
Afrika, Somali 26.12.2012

İHH’nın Somali’de hizmete açtığı Tropikal Hastalıklar Merkezi (Tropical Disease Center) Ağustos ayından bu yana binlerce hastaya ücretsiz tedavi imkanı sunuyor. Günde 70 hastanın faydalandığı sağlık merkezi 1 yıl boyunca Shabelle bölgesinde hizmet verecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Katar Kızılayı işbirliğiyle, Somali’nin en yoksul bölgesi Shabelle’de Afgoiye şehrinde açılan Tropikal Hastalıklar Merkezi, sıtma, anemi, hepatit, deri hastalıkları, ishal, dizanteri, tifo, kızamık vb. salgın hastalıklara karşı bölge halkına ücretsiz tedavi imkanı sunuyor.

İklim şartları nedeniyle salgın hastalıkların en yaygın yaşandığı ve sağlık hizmetlerinin çok yetersiz olduğu Shabelle bölgesinde kurulan sağlık merkezinde teşhis ve tedavi için gerekli tüm işlemler yapılıyor. Günde 70 hastaya hizmet veren sağlık merkezi açıldığından bu yana toplam 6049 hastaya tedavi desteği sundu. Hastalarının büyük bir bölümünü kadınların ve çocukların oluşturduğu sağlık merkezine tedavi için çevre şehirlerden de hastalar geliyor.

Tropikal iklimin yaşandığı Somali’de yağmurlara ve hijyen sıkıntısına bağlı olarak görülen salgın hastalıkların sağlık merkezinin çalışmaları neticesinde önceki aylara nazaran gittikçe düşüş gösterdiği kaydedildi. 1 yıl boyunca hizmet vermesi planlanan sağlık merkezinin toplam 30 bin hastaya ulaşması hedefleniyor.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Ukrayna'da insani kriz giderek büyüyor: Yardım koridoru açılmalı
Ukrayna'da insani kriz giderek büyüyor: Yardım koridoru açılmalı
4 yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı, bölgede derinleşen insani krizle birlikte sivillerin yaşamını tehdit etmeyi sürdürüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde, Sadakataşı, Yetim Vakfı, Mülteci Hakları Derneği ve Özgür-Der’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, Herson bölgesindeki Oleşki kenti başta olmak üzere çatışma bölgelerine güvenli bir insani yardım koridoru açılması çağrısında bulunuldu.
Ukrayna
25.09.2026
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı Körfez ve Arap Ülkeleriyle İlişkiler Departmanlığı tarafından düzenlenen Sphere Standartları Eğitimi, 20-22 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.
23.07.2026
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, 24 Haziran’da yaşanan 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerle büyük yıkıma uğrayan Venezuela’nın La Guiara bölgesinde yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, sıcak yemek, içme suyu, gıda kolisi ve hijyen paketi dağıtımları yapıldı.
18.07.2026