İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali'deki sağlık merkezimiz hayat kurtarıyor
İHH’nın Somali’de kurduğu sağlık merkezi tropikal salgın hastalıklara karşı bölge halkına ücretsiz tedavi imkanı sunuyor.
Afrika, Somali 26.12.2012

İHH’nın Somali’de hizmete açtığı Tropikal Hastalıklar Merkezi (Tropical Disease Center) Ağustos ayından bu yana binlerce hastaya ücretsiz tedavi imkanı sunuyor. Günde 70 hastanın faydalandığı sağlık merkezi 1 yıl boyunca Shabelle bölgesinde hizmet verecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Katar Kızılayı işbirliğiyle, Somali’nin en yoksul bölgesi Shabelle’de Afgoiye şehrinde açılan Tropikal Hastalıklar Merkezi, sıtma, anemi, hepatit, deri hastalıkları, ishal, dizanteri, tifo, kızamık vb. salgın hastalıklara karşı bölge halkına ücretsiz tedavi imkanı sunuyor.

İklim şartları nedeniyle salgın hastalıkların en yaygın yaşandığı ve sağlık hizmetlerinin çok yetersiz olduğu Shabelle bölgesinde kurulan sağlık merkezinde teşhis ve tedavi için gerekli tüm işlemler yapılıyor. Günde 70 hastaya hizmet veren sağlık merkezi açıldığından bu yana toplam 6049 hastaya tedavi desteği sundu. Hastalarının büyük bir bölümünü kadınların ve çocukların oluşturduğu sağlık merkezine tedavi için çevre şehirlerden de hastalar geliyor.

Tropikal iklimin yaşandığı Somali’de yağmurlara ve hijyen sıkıntısına bağlı olarak görülen salgın hastalıkların sağlık merkezinin çalışmaları neticesinde önceki aylara nazaran gittikçe düşüş gösterdiği kaydedildi. 1 yıl boyunca hizmet vermesi planlanan sağlık merkezinin toplam 30 bin hastaya ulaşması hedefleniyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024