İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali'deki sağlık merkezimiz hayat kurtarıyor
İHH’nın Somali’de kurduğu sağlık merkezi tropikal salgın hastalıklara karşı bölge halkına ücretsiz tedavi imkanı sunuyor.
Afrika, Somali 26.12.2012

İHH’nın Somali’de hizmete açtığı Tropikal Hastalıklar Merkezi (Tropical Disease Center) Ağustos ayından bu yana binlerce hastaya ücretsiz tedavi imkanı sunuyor. Günde 70 hastanın faydalandığı sağlık merkezi 1 yıl boyunca Shabelle bölgesinde hizmet verecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Katar Kızılayı işbirliğiyle, Somali’nin en yoksul bölgesi Shabelle’de Afgoiye şehrinde açılan Tropikal Hastalıklar Merkezi, sıtma, anemi, hepatit, deri hastalıkları, ishal, dizanteri, tifo, kızamık vb. salgın hastalıklara karşı bölge halkına ücretsiz tedavi imkanı sunuyor.

İklim şartları nedeniyle salgın hastalıkların en yaygın yaşandığı ve sağlık hizmetlerinin çok yetersiz olduğu Shabelle bölgesinde kurulan sağlık merkezinde teşhis ve tedavi için gerekli tüm işlemler yapılıyor. Günde 70 hastaya hizmet veren sağlık merkezi açıldığından bu yana toplam 6049 hastaya tedavi desteği sundu. Hastalarının büyük bir bölümünü kadınların ve çocukların oluşturduğu sağlık merkezine tedavi için çevre şehirlerden de hastalar geliyor.

Tropikal iklimin yaşandığı Somali’de yağmurlara ve hijyen sıkıntısına bağlı olarak görülen salgın hastalıkların sağlık merkezinin çalışmaları neticesinde önceki aylara nazaran gittikçe düşüş gösterdiği kaydedildi. 1 yıl boyunca hizmet vermesi planlanan sağlık merkezinin toplam 30 bin hastaya ulaşması hedefleniyor.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde hazırlanan 110 konteynerlik İyilik Gemisi Mersin Limanı'ndan, Sudan'a doğru yola çıktı. Vakfın hazırlamış olduğu 2'inci İyilik Gemisi bin 605 tonluk insani yardım malzemesi barındırıyor.
Mersin
26.04.2025
İHH, depremden etkilenen vatandaşlara çorba dağıttı
İHH, depremden etkilenen vatandaşlara çorba dağıttı
İHH, İstanbul’da 6.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından evlerine gidemeyen 2 bin kişiye sıcak çorba dağıttı.
İstanbul
24.04.2025
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
18-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kocaeli
18.04.2025