İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali’deki okul ve camimiz tamamlandı
Geçtiğimiz aylarda yaşanan kuraklık ve açlık felaketini bir nebze de olsa atlatan Somali halkı, dünyanın farklı bölgelerinden giden STK’ların yardım çalışmalarıyla normal yaşam şartlarına dönmeye çalışıyor.
Afrika, Somali 16.12.2011

İHH ise acil yardım faaliyetlerinin yanı sıra bölge halkını kalkındırmaya yönelik kalıcı projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Vakfımız son olarak, Somali’de inşası devam eden Muhsine Keskin Okul ve Camii Kompleksi’ni de bölge halkının hizmetine sundu.

Kuraklıkla mücadele sırasında binlerce insanını kaybeden Somali, yardım kuruluşlarının yoğun çalışmaları neticesinde toparlanıyor.  Bölgede acil ve gerekli olan kalkınma çalışmalarına imza atan vakfımız, Somali halkının kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak için, tarımdan sanat okullarına, eğitim merkezlerinden hayvancılığa kadar pek çok alanda da çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim alanında da atılımlar gerçekleştiren vakfımız, yoğun çalışmalar neticesinde bir hafta önce faaliyete giren ilkokul ile Somalili çocukların eğitimine katkıda bulundu.

İHH ekiplerinin yoğun çalışmasıyla bin 200 metrekare alana yapılan Muhsine Keskin Okul ve Camii Kompleksi, 450 erkek ve kız öğrenciye hem sabah hem de öğle sonrası eğitim hizmeti veriyor. İçerisinde 150 kişilik mescidin de olduğu kompleks Somalili çocukların eğitimlerini daha iyi şartlarda devam ettirmesine olanak sağlayacak.

Somali’nin Hiran bölgesinde bulunan Çavvil kasabasına kurulan okula yoğun talep olduğu ve açılan 6 sınıfın tamamen dolduğu kaydedildi.  İlk etapta ilkokul olarak tasarlanan kompleksin ilerleyen zamanlarda ortaokul çağına gelen öğrencilere de eğitim vermesi planlanıyor.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.


İlgili haberler
Tümünü gör
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, bir aylık süreç içerisinde 7 bin 21 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile depremden etkilenen illerde faaliyet gösterdi. Vakıf; gıda, barınma, giyecek gibi birçok alanda milyonlarca insana destek ulaştırdı. İHH depremin yaşandığı 10 ildeki yardım çalışmalarına devam ediyor.
09.03.2023
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Sefire-i Alem Derneği öncülüğünde 19 farklı ülkeden 50’yi aşkın öğrenci depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler, dernek binasında kurulan atölyelerde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kermesinde satılması için sarma ve mantı hazırladı. Ürünlerin satışından elde edilen gelir Kahramanmaraş’ta kurulması planlanan konteyner mahallesinde kullanılacak. Öğrenciler tarafından ayrıca, çocuklar için oyuncak kampanyası başlatılırken, deprem bölgesine gönderilmek üzere toka ve çeşitli giyecekler de dikildi.
18.02.2023
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’ya gönderilen mobil aşevi İstanbul’dan yola çıktı. Aşevinin günde 30 bin kişiye yemek dağıtması planlandı. Ayrıca İHH’nın geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’ya gönderdiği 3 TIR dolusu yardım malzemesi de savaş mağdurlarına ulaştırıldı.
Ukrayna
27.01.2023