İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somalili çocuklar sağlıklarına kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, TİKA ve THY’nin ortak çalışmasıyla Türkiye’ye getirilen 14 Somalili çocuğun tedavisi Avicenna Hastanesi’nde devam ediyor. Türkiye’ye geldikleri ilk günden itibaren yoğun bir t
Somali 24.09.2011

Açlık ve kuraklıkla mücadele eden Somali’den tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirilen 14 Somalili çocuğun sağlık durumları iyiye gidiyor. Uzman doktorlar eşliğinde tedavi gören çocuklar gerçekleştirilen ameliyatlarla yeniden hayat tutunurken çocukların ailelerinin mutlulukları gözlerinden okunuyor. Hastanede, Türkiyeli hasta ve hasta yakınlarıyla beden diliyle anlaşan Somalililerin mutlulukları doktor be hemşireleri de mutlu ediyor.

Somalili çocukların ameliyatını gerçekleştiren Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Çay yaptığı değerlendirmede, “Türkiye çapında zorlu ameliyatlardan birini gerçekleştirdik, bazı çocuklara neredeyse organ nakli yaptık, uzmanlar arasında extraphy voica dediğimiz nadir görülen bir hasta çocuğumuz vardı. 3 ameliyat yaparak ancak normale çevirebildik. Çocuklarımız şuan, eskiye nazaran çok iyi durumdalar.” şeklinde konuştu.

11 yaşındaki Fahrican Muhammed, extraphy voica hastalığı olan Abdussamet ve ateşli silah yaralanmasıyla felç olan Fadime’nin ameliyatları tamamlandı. Ameliyatları tamamlanan çocuklar odalarına alınarak uzman hasta bakıcıların gözetiminde tutuluyor.

AİLELER MUTLU

Ferah Jemale Ahmed’in babası Jemale Ahmed Hassan çocuğunun son günlerde çok hızlı bir iyileşme gösterdiğini ifade ederek, “ Geçen 12 yıl boyunca mutsuzdum, çocuğum çok iyi değildi ve ben çaresizdim, İHH’ya ve Türk halkına nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.” dedi. Duygulandığını gizleyemeyen Ahmed Hassan, “Allah bu sıkıntıları Türkiyeli kardeşlerimin başına vermesin” şeklinde temennilerde bulundu.

Bir diğer hasta çocuğun babası olan Abdurrahman Dini ise, çocuğunun ameliyat sırasını beklediğini söylerken, “Somali’de her tarafta savaş var, çocuğum hiçbir yerde tedavi olamadı, imkansızdı da zaten. Şuan ise hayatımın en mutlu günleri, kendimi güvende hissediyorum, çocuğum da iyileşecek ve artık o cehennemde yaşamak istemiyoruz.” diyerek bölgedeki zorlukları dile getirdi.

HASTANENİN MASKOTU

Abdullahi Abdurrahman Somalili çocuklar arasındaki en hareketli çocuklardan biri. Koridorda hastane personeliyle oyunlar oynuyor, Türkçe şarkılar söylemeye çalışıyor. Mutluluğu her yerinden okunan Abdurrahman’ın tedavisi ise iyiye gidiyor.

HASTANENİN GÖZDESİ HANİ AHMET

Henüz 4 aylık olan ve 14 çocuktan en küçüğü Hani Ahmet, yeni doğan çocukların kilo ortalaması olan 3 kilo ağırlığındaydı. Beslenme yetersizliği nedeniyle gelişim gösteremeyen Hani Ahmet, annesinin avuçlarında eriyordu. Avicenna Hastanesi’nde gördüğü tedavinin ardından toparlanarak hareketlenen minik bebek tüm hastanenin, hemşire ve hasta bakıcıların gözdesi oldu.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024