İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somalili yetim ailelerine geçim desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim ailelerinin geçimlerine destek olarak kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlıyor. Somali’de 40 yetim ailesine dikiş makinesi ve sağmal inek yardımı yapılırken 20 yetim
Somali 06.07.2011

Ülkede yaşanan iç savaş nedeniyle yaklaşık 20 yıldır merkezi hükümetin bulunmadığı Somali’de siyasi istikrarsızlık en çok ülke halkını etkiliyor. Somali ayrıca kuraklık nedeniyle can kaybının en çok yaşandığı Afrika ülkelerinden biri olma özelliğini taşıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika’nın en sorunlu ülkelerinden birisi olan Somali’de pek çok insani yardım projesi hayata geçiriyor. İHH’nın Somali’deki hayati projelerinden biri de yetim destek projesi. İç savaş nedeniyle çok sayıda yetim ve dulun bulunduğu ülkede, İHH yetim ailelerine destek oluyor. İHH, Sponsor Aile Projesi kapsamında desteklenen 40 yetimin ailesine kendi ayakları üzerlerinde durabilmesi için dikiş makinesi ve sağmal inek yardımı yaptı, 20 aileye de susam ve un öğütme makineleriyle destek oldu. Bu destek sayesinde, aile reisini kaybetmiş olan yetim aileleri geçim sıkıntısı çekmeyecek ve kendi ayakları üzerinde durabilecekler.

Ayrıca İHH ekipleri, “2011 Yetim Dayanışma Günleri” çerçevesinde Somali’nin Banadir, Lower Shabelle ve Shabelle bölgelerinde 400 yetimi sağlık taramasından geçirdi ve bunlardan 137’sinin de tedavisini gerçekleştirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, ihtiyaç sahibi yetim ailelerini üretime teşvik ederek kendi ayakları üzerinde durabilmelerini teşvik ediyor. 

Siz de bir yetimin elinden tutabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024