İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somalili yetimler ile okyanus sahilindeydik
Somali Anadolu Eğitim Merkezi’nde kalan yetimlerimizle El Cezire bölgesinde bulunan okyanus sahilinde eğlenceli bir gün geçirdik.
Afrika, Somali 24.09.2013

Somalili yetimlerin hem ümmet hem de kendi ülkeleri için faydalı bireyler olması için çaba harcayan vakfımız, yetim çocukları eğlendirmek için de bir dizi faaliyet gerçekleştiriyor.

Önce okyanus sahiline götürülen çocuklar, çeşitli oyunlar oynadıktan sonra, yorgunluklarını atmak için kendilerini okyanus sularına bıraktılar. ‘Anadolu’ ve ‘Reşad’ adlı iki takım kuran yetimlerin maçında ise kazanan takıma çeşitli hediyeler verildi. Yetim çocuklarımız daha sonra da adak kurbanı ile karınlarını doyurdular.

 

Somali’nin en büyük yetimhanesi “Anadolu Eğitim Merkezi”

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Somali’nin başkenti Mogadişu’da inşa edilen Anadolu Eğitim Merkezi ülkenin en büyük yetim barınma merkezi konumunda bulunuyor.

Merkezin içerisinde; okul binası, idari bilimler binası, Kur’an kursu, yatakhane binası, spor salonu, cami, sağlık binası ve yemekhane bulunuyor. 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilmiş olan yetimhane, 400 öğrencinin yatılı olarak kalmasına imkan tanıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024