İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali’nin beklediği insanlık gemisi yola çıkıyor
21. yüzyılda, Doğu Afrika’da yaşanan açlık dramına Türkiye halkı sessiz kalmıyor. Başından bu yana bölgede bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, neredeyse 3 yıldır yağmurun düşmediği topraklara Türk halkın
Somali 08.08.2011

Her gün yüzlerce çocuğun hayatını kaybettiği Somali, açlıkla girdiği savaşı kaybetmek üzere. Bölgede yaşananların gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal aldığı kaydediliyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, kuraklığın baş göstermesiyle birlikte bölgede 170 binden fazla insana yardım ulaştırdı. Yiyecek bulmak adına yollara düşen Somali halkının, Ramazan ayında beklediği büyük yardımlardan biri olan 3 bin tonluk yardım gemisi hazırlıklarını sürdürüyor.

AFRİKA BOYNUZU’NA CAN SİMİDİ 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika Boynuzu diye isimlendirilen bölgede gün geçtikçe kötüye giden açlık felaketinin önüne geçmek için büyük bir proje başlattı. Vakfımız, Ramazan ayının başında gönderileceğini ilan ettiği acil yardım gemisine gerekli ihtiyaç malzemelerini önümüzdeki Çarşamba günü yüklemeye başlıyor. Gemiye yüklenecek 3 bin tonluk yardım malzemesinin Ağustos ayının 15’inde yola çıkması bekleniyor.

TÜRKİYE YARDIMLARINI BU GEMİYLE GÖNDERECEK

Ramazan ayı dolayısıyla başlatılan kampanyalarla dünyanın çeşitli bölgelerinden Doğu Afrika’ya yardım gönderilirken hala çocuk ölümlerinin önüne geçilemediği kaydediliyor. Bölgede çalışmalar yürüten İHH ekiplerinin verdiği bilgiye göre, gönderilen yardım malzemelerinin Somali halkını ayakta tutmaya yeterli olmadığı gibi yeni ve daha büyük yardımların yapılması gerekiyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, Somali’de yaşanan drama kayıtsız kalmayacak, Türkiye halkının yapacağı 3 bin ton büyüklüğündeki yardımları Afrika’ya ulaştıracağız. 

3 BİN TONLUK YARDIM İÇİN SEFERBERLİK

İHH İnsani Yardım Vakfı, Doğu Afrika’da ortaya çıkan açlık felaketinin önüne geçmek adına, mübarek Ramazan ayında tüm Türkiye’nin harekete geçmesi konusunda seferberlik ilan etti. Çarşamba günü gemiye yüklenmeye başlanacak olan malzemeler buğday, mısır, un, sıvı yağ, toz şeker, süt tozu, bebe bisküvisi, pirinç ve makarna gibi temel gıda maddelerinden; ilaç ve acil medikal malzemelerden oluşacak. Bağışçılarımızdan gelecek olan yardımlarla yola çıkacak gemimiz Somali halkının rahat nefes almasını sağlayacak.

HAYIRSEVERLER BAĞIŞLARINI VERGİDEN DÜŞEBİLECEK

Kurum ve işletmeler de gıda bankacılığı kapsamında bağış yapabilecek ve Somali’ye yapacakları yardımları gider olarak vergiden düşebilecekler. Sadece kampanyamıza yapacağınız yardımların İHH tarafından faturalandırılması bu kampanyaya katılmanız için yeterli olacak. Hayırseverler aynı zamanda vergi muafiyeti bulunan kurumumuza üzerinden Somali bağışlarını vergiden düşebilecekler.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024