İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali'ye güneş enerjili dev su kuyusu projesi
İHH İnsani Yardım Vakfı ile İslam Kalkınma Bankası (İKB)Somali'nin farklı bölgelerinde ortaklaşa 36 adet güneş enerjili derin su kuyusu açacak.
Nijer, Somali 16.07.2014

Somali'nin farklı bölgelerinde 36 adet güneş enerjili derin su kuyusu yapılması için İHH ile İslam Kalkınma Bankası (İKB) arasında protokol imzalandı.

Cidde’deki İslam Kalkınma Bankası Genel Merkez binasında gerçekleştirilen imza töreninde protokole İHH adına imzayı vakfın genel sekreteri ve başkan vekili Yavuz Dede attı.
 

İHH’NIN SOMALİ’DEKİ HİZMETLERİ

İHH Başkan Vekili Yavuz Dede burada yaptığı konuşmada, İHH’nın 1995 yılından bu güne kadar Somalili yardıma muhtaç kardeşlerimizin yanında olduğunu belirtti.

Somali’de bugüne kadar 15 derin 1100’den fazla da yüzeysel su kuyusu açtıklarını kaydeden Dede, İHH olarak Somali’de yaptıkları hizmetleri şöyle anlattı:

“Yine eğitim alanında Anadolu Eğitim Kompleksimiz ve farklı noktalarda kadın eğitim merkezlerimiz, tarım eğitim merkezimiz Somali halkına hizmet vermeye devam etmektedir. Yine bu sene içerisinde tarım fakültesinde inşası başlayacaktır.”

36 DERİN SU KUYUSU

Anlaşmaya göre İslam Kalkınma Bankası’nın vereceği destekle yeni bir kuraklık dalgasının başladığı Somali'de 36 derin su kuyusu açılacak.

Özellikle zor ve ücra köşelerde açılması planlanan kuyuların maliyeti 6.692.160 Dolar’ı buluyor.
 

NİJER’E DE UMUT IŞIĞI OLACAKLAR

İHH'nın İslam Kalkınma Bankası ile bu ikinci ortak çalışması. İki kuruluş daha önce de Nijer’in başkenti Niamey’de Lemorde Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak çalışacak olan göz sağlığı ünitesinin inşası için 7 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atmıştı.

Devam eden projeyle, önlenebilir körlük yüzünden gündelik hayata katılamayan ve başkalarına bağımlı olarak hayatlarını devam ettirmek zorunda kalan on binlerce insanın ışığa kavuşturulması hedefleniyor. Hastanenin faaliyete geçmesiyle beraber yılda 6000 civarında katarakt hastasının ameliyatının yapılacağı ön görülüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024