İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali’ye sağlık ocağı desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Somali’deki sağlık sorunlarını engellemek için yeni sağlık ocakları açmaya devam ediyor.
Somali 19.10.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın birçok yerinde hastalıklarla savaşan mazlumlara çare olabilmek için sağlık ocakları kuruyor. Onlardan biri de Somali Wajid Sağlık Ocağı. Bölge halkı, sağlık ocağında muayene olabiliyor ve gerekli ilaçları da ücretsiz bir şekilde temin edebiliyor. 

 somaliye-saglik-ocagi-destegi-3.jpeg

Sağlık hizmetine ulaşamadığı için yaşadıkları yerden göç etmek zorunda kalan aileler, yeni sağlık ocağının açılmasıyla birlikte artık göç etmek zorunda kalmıyor. Halkın artık ihtiyaç duyduğunda kolayca başvurabileceği, tıbbi hizmet alabileceği ve ilaçları kolayca temin edebileceği bir sağlık ocağı var. Bağışçılarının ve gönüllülerin destekleriyle İHH, bölgede daha fazla sağlık ocağı kurmak için çalışma yürütüyor.

somaliye-saglik-ocagi-destegi-4.jpeg

Bölgede yaşam şartları oldukça zor ve buna bağlı olarak hijyen imkanları zayıf. Bundan dolayı bölgede enfeksiyon hastalıkları ve Malarya hastalığı yoğun olarak görülüyor.  Çocuklar, hasta gruplarının en başında yer alıyor.

Hamile kadınların, hamilelik sürecindeki muayeneleri ve gerekli hallerde hastaneye sevki sağlık ocağındaki ebe ve hemşire sayesinde kolaylaştı. Bu kapsamda sağlık ocaklarında ekipman eksikliklerin giderilmesi büyük önem taşıyor. Hastaların tedavisi ve hastalıklarının tespiti için sağlık ocağının bir tıbbi tahlil laboratuvarına ve laboranta ihtiyacı var.

somaliye-saglik-ocagi-destegi-5.jpeg

Sağlık ocağına çevre köylerden de hastalar geliyor. Bu durum hasta yoğunluğunu arttırıyor.

Çok acil sağlık sorunları olduğunda 70 km uzaktaki Beydawa’da tek hastaneye zor şartlarda yetiştirilmeye çalışılan hastalar, artık yanı başlarındaki sağlık merkezinde acil muayene olabiliyor ve ücretsiz bir şekilde ilaçlarını alabiliyor.

somaliye-saglik-ocagi-destegi-6.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024