İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’de buluşmak üzere
5 gündür Antalya’da bekleyen barış eylemcileri, nihayet Filistin’e doğru yola çıkıyor. Yaklaşık 560 aktivist bu akşam, kendilerini Gazze’ye götürecek Mavi Marmara gemisine binecek. İHH Başkanı Bülent
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 27.05.2010

Aylardır konuşulan Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım hareketinde sona yaklaşılıyor.

5 gündür Antalya’da bekleyen barış eylemcileri, nihayet Filistin’e doğru yola çıkıyor. Yaklaşık 560 aktivist bu akşam, kendilerini Gazze’ye götürecek Mavi Marmara gemisine binecek.

Gerekli işlemler yapıldıktan sonra geminin gece saatlerinde Yeni Antalya limanından ayrılması  bekleniyor. 9 gemi, Kıbrıs açıklarında buluşacak. Daha sonra Gazze’ye doğru yola çıkılacak. Gemilerin Cumartesi günü Gazze önlerine ulaşması bekleniyor.

Bu arada İsrail, gemi hareketini tehdit etmeye devam ediyor. İsrail, kanadında üst düzey devlet adamları ve komutanlar, gemilere kesinlikle izin vermeyeceklerini açıklıyor. İsrail, her gün yeni bir açıklama yaparak gemilere binecek akitvistlere gözdağı vermeye çalışırken hareketin temsilcileri, yola çıkmadan önce son bir basın toplantısı yaptı. Kepez Kapalı Spor salonunda düzenlenen basın toplantısında adeta gövde gösterisinde bulunan aktivistler, İsrail’in tehditlerine aldırış etmeyecekleri mesajını verdiler. Filistin için kenetlenen barış eylemcileri, İsrail’in kendilerini engellemesi durumunda daha büyük eylemlerle yeniden yola çıkacaklarını vurguladılar.

Gazze’de buluşmak üzere

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, konvoyun kaderini İsrail’e teslim etmeyeceklerini söyledi.

Yıldırım, İsrail’in tüm engellemelerine rağmen 50 ülkeden aktivistlerin harekete katıldığını  söyledi. “Bugün yola çıkıyoruz. Allah yolumuzu açık etsin”  diyen Yıldırım, “Gazze’de buluşmak üzere” dedi.

Konvoya İsveç’ten bir yük gemisi alarak katılan Mattios Gadelda da Avrupa ile İsveç’in ikiyüzlülüğünden utanç duyduğunu söyledi.

Yunanistan Ship To Gazze hareketinden katılan aktivist Dimitri ise konuşmasında Yunanistan halkının büyük çoğunluğunun Filistin’e destek verdiğini söyledi. Yunanistan halkını temsilen bir yük gemisiyle filoya katıldıkları anlatan Dimitri, “Bizler Filistin için üzülüyor ve ayağa kalkıyoruz. Filistinlilere yalnız olmadıklarını göstermek için yola çıktık.  Biliyoruz ki hükümetler, aydınlar, entelektüeller ve sanatçılar burada, bize destek veriyor. Biz burada halk diplomasisi yapıyoruz.  Biz özgür bir Akdeniz ve özgür bir Filistin istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu konvoy bir fedakarlık hareketidir

Ambargoyu Kırma Uluslar arası Komite Başkanı Muhammed Savalha ise, “Bu konvoy bir fedakarlık hareketidir. Her şeyi göze aldık. İsrail, bizi yıldıramaz”  dedi.

Vatikan, Malezya, Endonezya, Cezayir, Kuveyt, Pakistan, Filistin, Yemen, Belçika ve İspanyalı  aktivistler de konuşmalarında Filistin’e gitmede kararlı olduklarını  dile getirdiler.

Mavi Marmara gemisinin gece saatlerinde Antalya’dan ayrılması bekleniyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024