İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Gazze’ye 2 bin kişilik Aşevi
İHH İnsani Yardım Vakfı, yıllardır İsrail’in ablukası altında bulunan Gazze’de Ramazan ayındainşa etmeye başladığı 2000 kişilik aşevini düzenlenen açılış töreni ile birlikte hizmete sundu.
Filistin-Gazze 02.09.2016

2006 yılından bu yana İsrail’in ablukası altında bulunan Gazze’de insani kriz devam ediyor. Sistematik bir şekilde soykırıma tabi tutulan Gazze’de yaşam hala dışarıdan gelecek insani yardım malzemeleri ile sürdürülüyor.

Mavi Marmara Şehitleri Aşevi

Yaptığı çalışmalarla Gazze’yi dünya gündemine sokmayı başaran İHH İnsani Yardım Vakfı ise bölgedeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gazze’de ihtiyaç sahiplerine yönelik gıda, giysi, barınma, sağlık yardımları yapan İHH son olarak Türkiye’den iş adamı Talip Kahraman ve ailesinin desteğiyle 2000 kişilik aşevi inşa etti.

ihh-asevi-1.jpg

320 metrekare alana kurulan aşevine Gazze’nin özgürlüğü için İsrail askerleri tarafından uluslararası sularda katledilen “Mavi Marmara Şehitleri” ismi verildi.

Aşevinde çıkarılan yemeklerin dağıtım önceliği; engelliler, dullar, hafızlık merkezleri ve fakir aileler olacak.

İlk etapta haftanın 5 günü olmak üzere belirlenen noktalara 600 kişilik yemek hizmeti verecek olan aşevi, gerekli desteğin gelmesi ile birlikte tam teşekküllü olarak hizmet sunacak. Böylelikle haftanın 6 günü yemek üretecek olan aşevi, günlük 2 bin kişiye ulaşması ile birlikte senede 624 bin kişiye sıcak yemek ulaştırmış olacak.

ihh-asevi-2.jpg

“Tüm zorluklara rağmen Gazzelilerin yanındayız”

Açılış töreninde konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya, projeye destek veren bağışçılara teşekkür etti ve şunları söyledi:

“Elhamdülillah ki İHH olarak Gazze’de birçok konuda hizmet vermeye çalıştık. Fakirler, yetimler ve kültür alanında faaliyetlerde bulunmaya çalıştık. Açılışını yaptığımız bu projemiz ile birlikte yaklaşık 10 yıldan beri bu topraklarda abluka altında kalan kardeşlerimize destek olacağız. Ayrıca işsiz kardeşlerimize ve buradaki gelir darlığı nedeni ile evlerine yemek götüremeyen mazlumlara hizmet vereceğiz. Allah rızası için bize burada destek veren, bölgelerdeki çalışmalarımızda bize yardımcı olan yerli yardım kurumlarına ve Türkiye’deki Gazze sevdalılarına ayrıca teşekkür ediyorum. Son olarak şunu ifade etmek isterim ki, tüm zorluklara rağmen Gazze’ye yardım etmeye devam edeceğiz. Gazzeli kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz inşallah, bundan kimse bizi alıkoyamayacak.”

ihh-asevi-3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024