İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Sponsor Aile Sistemi’nde “sponsorluk bedeli” değişti
1992 yılından bu yana savaş, işgal ve doğal afet bölgelerinde gerçekleştirdiği yetim çalışmalarına 2007’de Sponsor Aile Sistemi’ni ekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye’de ve dünyada yardıma muhtaç
01.12.2011

İHH kuruluşundan itibaren yetim çalışmalarını eğitim, sağlık, barınma vb. sosyal yardım projeleriyle dönemsel yardımlar ve düzenli yardımlar olmak üzere iki ayrı kategoride sürdürüyor. 2007 yılından itibaren geliştirdiği Sponsor Aile Sistemi çerçevesinde ise Türkiye ile birlikte dünyadaki 35 ülke ve bölgede 22 bin 505 yetimi düzenli yardımlarla destekliyor.

Bu sistem sayesinde yetim çocuklarla onları desteklemek isteyen gönüllü aileler arasında köprü olan İHH, bugünün ekonomik şartları nedeniyle sponsorluk bedelini değiştirmek durumunda kaldı. 4 yıldır herhangi bir değişikliğe uğramadan uygulanan sponsorluk bedeli, yetim çocuklara giden yardımların döviz bazında düşmemesi için Amerika ve Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz ve dövizdeki dalgalanmaları göz önünde bulundurularak değiştirildi. 

1 Ocak 2012’den itibaren yürürlüğe girecek yeni uygulamaya göre, bir yetimin aylık barınma, beslenme, sağlık ve eğitim masraflarını katkı sağlayan sponsorluk bedeli 90TL olacaktır.

Yetim Sponsorluk Formunu doldurmak için TIKLAYINIZ

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026