İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sponsor Aile Sistemi’nde “sponsorluk bedeli” değişti
1992 yılından bu yana savaş, işgal ve doğal afet bölgelerinde gerçekleştirdiği yetim çalışmalarına 2007’de Sponsor Aile Sistemi’ni ekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye’de ve dünyada yardıma muhtaç
01.12.2011

İHH kuruluşundan itibaren yetim çalışmalarını eğitim, sağlık, barınma vb. sosyal yardım projeleriyle dönemsel yardımlar ve düzenli yardımlar olmak üzere iki ayrı kategoride sürdürüyor. 2007 yılından itibaren geliştirdiği Sponsor Aile Sistemi çerçevesinde ise Türkiye ile birlikte dünyadaki 35 ülke ve bölgede 22 bin 505 yetimi düzenli yardımlarla destekliyor.

Bu sistem sayesinde yetim çocuklarla onları desteklemek isteyen gönüllü aileler arasında köprü olan İHH, bugünün ekonomik şartları nedeniyle sponsorluk bedelini değiştirmek durumunda kaldı. 4 yıldır herhangi bir değişikliğe uğramadan uygulanan sponsorluk bedeli, yetim çocuklara giden yardımların döviz bazında düşmemesi için Amerika ve Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz ve dövizdeki dalgalanmaları göz önünde bulundurularak değiştirildi. 

1 Ocak 2012’den itibaren yürürlüğe girecek yeni uygulamaya göre, bir yetimin aylık barınma, beslenme, sağlık ve eğitim masraflarını katkı sağlayan sponsorluk bedeli 90TL olacaktır.

Yetim Sponsorluk Formunu doldurmak için TIKLAYINIZ

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, bir aylık süreç içerisinde 7 bin 21 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile depremden etkilenen illerde faaliyet gösterdi. Vakıf; gıda, barınma, giyecek gibi birçok alanda milyonlarca insana destek ulaştırdı. İHH depremin yaşandığı 10 ildeki yardım çalışmalarına devam ediyor.
09.03.2023
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Sefire-i Alem Derneği öncülüğünde 19 farklı ülkeden 50’yi aşkın öğrenci depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler, dernek binasında kurulan atölyelerde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kermesinde satılması için sarma ve mantı hazırladı. Ürünlerin satışından elde edilen gelir Kahramanmaraş’ta kurulması planlanan konteyner mahallesinde kullanılacak. Öğrenciler tarafından ayrıca, çocuklar için oyuncak kampanyası başlatılırken, deprem bölgesine gönderilmek üzere toka ve çeşitli giyecekler de dikildi.
18.02.2023
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’ya gönderilen mobil aşevi İstanbul’dan yola çıktı. Aşevinin günde 30 bin kişiye yemek dağıtması planlandı. Ayrıca İHH’nın geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’ya gönderdiği 3 TIR dolusu yardım malzemesi de savaş mağdurlarına ulaştırıldı.
Ukrayna
27.01.2023