İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sri Lanka’nın yüzü Ramazan’da İHH ile güldü
Ramazan ayının rahmet, bereket ve coşkusunu dünyanın dört bir yanında paylaşmak için yola çıkan ekiplerimizden Sri Lanka ve Afganistan ekiplerimiz bölgelere ulaştı. İHH ekipleri, Kandahar’ın Dent ilçe
SriLanka 01.08.2011

Ülke nüfusunu yüzde 23’nün açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiği Sri Lanka’da Müslümanların çoğunluğunun ise daha zor durumda olduğu biliniyor. Sri Lanka nüfusunun yüzde 7’sini oluşturan Müslümanlardan ihtiyaç sahibi 800 aileye gıda yardımında bulunan İHH ekipleri tsunamide zarar gören yüzlerce aileyi de unutmadı.

KUMANYALAR RAMAZAN AYI BOYUNCA YETECEK

İHH’nın Sri Lanka’da ihtiyaç sahiplerine dağıttığı kumanyalarda pirinç, hurma, mercimek, şeker, çay, patates, soğan, süt tozu gibi temel gıda maddeleri yer alıyor. Bu kumanlar ile beş kişilik bir aile bir ay boyunca geçinebiliyor. Ayrıca yetim çocuklar içinde elbise, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri hazırlayan ekiplerimiz bu malzemelerin dağıtımlarını da gerçekleştirdi.

İHH ŞEHİTLER ADINA TIP MERKEZLERİ AÇIYOR

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, Mavi Marmara ve Afganistan şehitleri adına Sri Lanka’da inşa ettireceği tıp merkezlerinin de temelleri atıldı. Program çerçevesinde toplam sayıları 1176 olan yetim çocuğu da unutmayan ekiplerimiz, yüzlerce yetime giysi ve kırtasiye yardımında bulundu.

YETİM ÇOCUKLARIN SEVİNCİ GÖZLERİNDEN OKUNUYORDU

Ramazan öncesi dağıtımı yapılan kumanyaları sevinçle karşılayan yüzlerce Sri Lankalı, Türkiyeli kardeşlerine minnettar olduklarını ifade ettiler. Ramazan ayı dolayısıyla büyük bir heyecan yaşayan Sri Lankalılar, Türkiyeli Müslüman kardeşlerini kapılarında görünce adeta sıkıntıları unuttular. Ayrıca yüzlerce kilometre öteden Türkiyeli kardeşlerinin gönderdiği hediyeleri alan yetim çocukların mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu.

AFGANİSTAN’DA KUMANYA DAĞITIMI

Yıllardır süren savaşlar nedeniyle büyük sıkıntılar çeken Afgan halkı, İHH ekiplerini sevinçle karşıladı. Afganistan Ramazan faaliyetlerinde ekiplerimiz Kandahar’ın Dent ilçesine bağlı Balakerzikelan köyünde 300 yardıma muhtaç aileye kumanya yardımı dağıttı. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024