İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
STK’lardan ortak Reyhanlı açıklaması
Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları Reyhanlı’daki patlama ve Suriyeli mültecilere yönelik linç kampanyalarına karşı bir araya geldiler.
Suriye, Türkiye 17.05.2013

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıların hemen ardından Suriyeli mültecilere yönelik bazı gruplarca gerçekleştirilen saldırılar ve mültecilere yönelik karşıt tutum çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilen ortak bir basın açıklamasıyla telin edildi.

Fatih’te bulunan Ali Emiri Kültür Merkezi Nikah Salonunda ortak bir basın açıklaması yapan kuruluşlar, yetkililere Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı mağduriyetleri ortadan kaldırmaları çağrısında bulundular.

İHH, Özgür Der, Anadolu Platformu, Akdav, AKV, Hikmet Vakfı, Medeniyet Vakfı, İDSB ve Akabe Vakfı gibi kuruluşları tarafından organize edilen açıklamada konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay mültecilere yönelik saldırıların 50-60 kişilik ufak bir grup olduğunu söylerken Reyhanlı halkının soğukkanlı davranacağını düşündüğünü ifade etti.

Reyhanlı’da halk ile Suriyeli vatandaşlar arasına çatışma çıkarılmak istendiğini söyleyen Atalay, sivil toplum kuruluşlarının Suriyeli mültecileri desteklemeye devam edeceklerini aktardı.

Anadolu Platformu yöneticilerinden Hüseyin Özhazar ise konuşmasında, mülteci hadisesiyle bu toprakların ilk kez karşılaşmadığına dikkat çekti. Müslümanların tarih boyu mazlum halkların yanında durduğuna işaret eden Özhazar, bugün Tunus’tan itibaren Suriye’ye değin Müslüman halkların ayaklandığını ve Türkiyeli müslümanların ne olursa olsun mazlum halkların yanında yer alacaklarının altını çizdi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği adına söz alan Ali Kurt Türkiye’nin daima mazlumların yanında olduğunu ve bundan sonra da olacağını ayrıca birçok ülkenin Suriye konusunda destek vermesi için ön-ayak olduğunu belirtti. Suriye’nin yeniden barış ortamına kavuşması için ortaya koyulan çabaların aksi yönde çabalarda olduğunu belirten Kurt iki yıldır kendi halkına zulmeden bir diktatörü görmezden gelmenin zalimlik olduğunu kaydetti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022