İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
STK’lardan Suriye eylemi
Suriye’de iktidarın kendi halkına karşı gerçekleştirdiği sert tutum İstanbul’da protesto edildi. İHH, Özgür-Der ve Mazlumder gibi sivil toplum kuruluşları Cuma namazı çıkışında Fatih Cami avlusunda to
Türkiye 29.04.2011

Suriye iktidarının, sivil halka karşı sergilediği orantısız güç İstanbul’da düzenlenen eylem ile protesto edildi. Cuma namazı sonrasında Fatih Camii avlusunda toplanan yaklaşık bin kişi Fevzipaşa caddesi üzerinden kortej halinde yürüyerek Saraçhane parkına geldi. İHH, Özgür-Der ve Mazlumder gibi sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği protesto yürüyüşüne Türkiye’de yaşayan Suriyeliler de katıldı. Grup, yürüyüş esnasında Suriye lideri Beşar Esad aleyhinde dövizler açıp slogan attı.

Kortej halinde Saraçhane parkına gelen kalabalık burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına ilk olarak İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay bir konuşma yaptı. Atalay, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen ‘‘İstanbul’da Suriye Buluşması’’ adlı forumda karara bağlanan Suriye muhalefetinin belirlediği talepleri okudu. Atalay tarafından okunan taleplerde, Suriye halkının, bütün dünya halkları gibi özgür ve onurlu yaşamayı hak ettiği vurgulanarak, ülkede akan kanın bir an önce durdurulması, işkence ve keyfi tutuklamalara derhal son verilmesi, dünya basının da ülkeye girişinin sağlanması istekleri dile getirildi. Atalay’ın ardından Türkiye’de yaşayan bir Suriyeli olan Dr. Hamdi Osmanoğlu kısa bir konuşma yaptı. Osmanoğlu, Suriye’de tam bir katliam yaşandığını dile getirirken yaralıların hastanelere bile götürülemediğini, gidenlerin de infaz edildiğini söyledi. Osmanoğlu’nun ardından Özgür-Der adına Kenan Alpay ve Mazlumder’den Arife Gökkaya’da birer konuşma yaparak Esad’ı lanetlediler. Konuşmaların ardından bazı göstericiler Beşar Esad’ın posterlerini yakarak üzerinde zıpladılar.

İlgili haberler
Tümünü gör
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, her yıl düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) etkinlikleri kapsamında yurt içinde ve yurt dışında yetimlere ve ailelerine yönelik çeşitli programlar, gelir desteği amaçlayan projeler ve yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak, Muş İHH tarafından ekonomik imkânları kısıtlı yetim 4 genç kıza çeyiz desteği sağlandı.
12.05.2023
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, bugüne kadar 7 bin 341 arama kurtarma ve acil yardım görevlisi ile çalışmalarda bulundu ve depremden etkilenen milyonlarca kişiye destek oldu.
03.05.2023
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılından bu yana kuraklığın yoğun bir şekilde devam ettiği Somali’de yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, çalışmaları kapsamında son olarak, ülkenin 10 şehrinde 38 bin 601 aileye 75’er kilo un dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan yaklaşık 232 bin kişi faydalandı.
26.04.2023