İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“Su Kuyusu” projesine İmam Hatipli öğrencilerden destek
Bursa İnegöl İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Somali halkına yardım etmek için biriktirdileri 9 bin TL’yi İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkanı Halil İbrahim Zengin’e teslim etti.
Afrika, Somali, Türkiye 28.05.2013

Toplanan yardımların Somali’de suyu kuyusu ve katarakt projesi için kullanılacağı bildirildi.

İnegöl İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen teslim töreninde konuşan İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, “Bugün bana göre burada tarihi bir olaya hep beraber tanıklık ediyoruz. Biz İHH olarak şu ana kadar Afrika ülkelerinde 2 bin 500'ün üzerine su kuyusu açtık. İnegöl'de İHH İNİYAD olarak 38'nci su kuyusunu inşallah bugün huzurlarınızda devralacağız. Bugüne kadar açılan su kuyularının en anlamlısı bence budur. Çünkü biz öğrencilerimizin ne kadar heyecanlı olduklarını, ne kadar bu işe azimle sarıldıklarını gördük. Bu işi anlamlı kılan öğrencilerimizin harçlıklarından biriktirerek bu su kuyularını açtırmalarıdır” dedi.

İmam Hatipli olmanın ayrıcalıklı olduğunu söyleyen Zengin, İmam Hatipli olmak hayırsever olmaktır. İmam Hatipli olmak yardımsever olmaktır. İmam Hatipli olmak farklı olmaktır. Bu öğrencilerimiz de, derslerde öğrenmiş oldukları konuların yansımasını bugün burada bize gösterdiler. Ben, su kuyusu açılmasına ve Afrika’da 12 kardeşimizin tedavisine vesile olacak olan bu yardımlar için, başta okul müdürümüze, okul aile birliği başkanı ve yönetim kurulu üyelerine ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bundan 2 ay önce de yine bu okulda Suriye için bir yardım tırı toplanmıştı. O tırla bende gitmiştim. Orada yardıma muhtaç olan insanların ne kadar çok teşekkür ettiklerini gördüm. Biz bir kez daha İmam Hatipli olmanın ayrıcaklı bir şey olduğuna tanık olduk” diye konuştu.

İki haftada 9 bin TL toplandı

İnegöl İmam Hatip Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Sadık Kaya ise çalışmanın diğer okullara da örnek olmasını temenni ederek, “Çok güzel bir çalışma için buradayız. Umarım bu husus başka okullara da örnek olur. Bunu söylerken duygulanarak söylüyorum. Bir kuyu parası 4 bin dolar, bu toplanmayacak bir para değil. Zenginler de bunu açabilir ama öğrencilerin kendi harçlıklarından bu parayı toplamaları duygulandırıcı bir durum. 3 hafta önce bir grup arkadaşımız Afrika’da su kuyusu açmak istediklerini söylediler. Hemen onlara yardımcı olduk. Kısa sürede faaliyete geçtiler ve 2 haftada 9 bin TL toplandı. Bu paraların 7 bin 200 TL’si su kuyusu projesi için harcanacak. Artan parayıda Somali’deki katarakt ameliyatı için harcayacağız.12 hasta katarakt tedavisi görecek” dedi.

Okullarının daha önce de bir çok hayır faaliyetinde bulunduğunu anlatan Kaya, “Suriyeli mültecilere 1 kamyon un gönderildi. Van depremi ve Endonezya’da ki tsunami felaketi sonrasında da pek çok çalışma yapıldı. Ben yönetici arkadaşlarımızdan, öğrencilerimizin projelerine sahip çıkmalarını ve onları dinlemelerini istiyorum. Öğrencilerden gelen taleplere olumlu karşılıklar verilince güzel projeler ortaya çıkıyor” diye konuştu.

“Tüm okullar su kuyusu açmalı”

İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Haydar Cerrah ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ben de bu vesile ile 3 konuyu gündeme getirmek istiyorum. Söz konusu 9 bin TL civarındaki para çocuklarımızın tamamen harçlıklarından biriken paradır. Bundan dolayı çocuklarımızı canı gönülden kutluyorum. Bu çalışma bütün okullara örnek olmalı. Başta İHL’ler olmak üzere tüm okullar su kuyusu açma konusunda çalışmalılar. Böylece Afrika’da susuz ülke kalmayacaktır. İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin ile önümüzdeki yıl her sınıfa bir yetim projesini görüştük. 50 sınıfa 50 yetim sponsorluğunu başlatacağız. Bu çalışmalarımız artarak devam edecektir. Burada okul yönetiminin iradesi çok önemli. Sosyal sorumluluk projelerine inanan okul idaresi ve öğretmenlerinin inancıyla öğrencilerinin neler yapabileceğine şahit olduk. Emeği geçenleri kutluyorum.”

Konuşmaların ardından öğrencilerin topladıkları 9 bin TL makbuz karşılığı teslim alındı. İHH İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, emeği geçen okul yönetimi ve okul aile birliğine plaket verirken, öğrencilere de teşekkür belgesi takdim etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022