İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Haftanın Projesi

Sudanlıların yeni yuvası
İHH, geçtiğimiz aylarda sel felaketi nedeniyle evsiz kalan Sudanlı 12 aile için yeni evler inşa ederek mağdurların hizmetine sundu. Yeni yapılacak olan 38 evle birlikte toplamda 50 ev inşa edilmiş olacak.
Afrika, Sudan 26.12.2019

Geçtiğimiz aylarda Sudan’da meydana gelen sel, hayatı olumsuz etkiledi. Ülkede 40 binden fazla ev tamamen yıkılarak kullanılamaz hale geldi. Felaketin en çok etkilediği Beyaz Nil eyaletinde ise 16 binden fazla ev yıkıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı da zorlu bir yolculukla bölgeye ulaşarak mağdur ailelere gıda ve barınma malzemesi dağıttı.

Bölgede ayrıca hasar tespiti için saha taraması yapan İHH ekipleri, 57 yaşındaki Hacı Hatim Beşir ile karşılaştı. 20 yıldır görme yetisini kaybeden Hatim Beşir, sel nedeniyle evi yıkılınca 7 çocuğu ile sokakta kaldı. İHH ekibi, hayırseverlerin destekleriyle kısa sürede Beşir ailesine Şigig bölgesinde yeni bir ev inşa etti. Hatim Amca ve ailesini yeni bir yuvaya kavuşturan İHH, daha sonra 11 ev daha inşa ederek mağdur Sudanlı ailelerin hizmetine sundu.

img_2207.jpg

11 yeni ev yine Beyaz Nil’in Ed Duveym şehrine bağlı Şigig kasabasında yetim aileleri için inşa edilirken diğer 1 ev de Al Cezire bölgesinde inşa edildi. Al Cezire’de inşa edilen ev, Suriye’de mahsur kalıp İHH İnsani Diplomasi Birimi’nin çabaları sonucu Sudan’a gönderilen Yusra Hannu için inşa edildi. Dört çocuğu ile birlikte yalnız başına hayata tutunmaya çalışan Hannu’nun evi sel nedeniyle yıkılmış ve Suriye’de mahsur kalışının ardından ikinci bir yıkımla karşılaşmıştı.

img_2227.jpg

38 ev daha

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle 38 aileyi daha yeni yuvasına kavuşturacak. Yeni yapılacak olan evlerle birlikte toplamda 50 ev inşa edilmiş olacak. Evlerin inşasına katkı sağlamak isteyen bağışçılar, açıklamaya PROJE KODU 11881 yazarak vakfın banka hesap numaralarına dilediği miktarda destekte bulunabiliyor.

img_2504.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Bosna kurumlarından Suriye’de yardım çalışmaları
İHH ve Bosna kurumlarından Suriye’de yardım çalışmaları
İHH İnsani Yardım Vakfı, Islamska zajednica Bosna Hersek Rijaset ve HO Merhamet Bosna kurumları ile birlikte Suriye'de Şubat ayında yaşanan depremde yıkılan okul, cami ve yaşam evleri projelerin temellerini attı.
13.09.2023
İHH Sudan’a gönderdiği yardımların dağıtımına devam ediyor
İHH Sudan’a gönderdiği yardımların dağıtımına devam ediyor
İHH tarafından, iç karışıklıkların yaşandığı Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesinin dağıtımları devam ediyor. Gıda, battaniye ve hijyen malzemelerinden oluşan yardımlar, şu ana kadar ülkenin 5 farklı bölgesinde hastaneler, barınma merkezleri, çocuk esirgeme kurumları ve 120’den fazla kampta dağıtıldı. Hartum ve Darfur eyaletlerindeki dağıtımlar ise sürüyor.
11.09.2023
İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi
İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Batı Afrika ülkesi Nijer'deki yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf, Temmuz ayı içerisinde İnegöl İnsani Yardım Derneği’nin destekleriyle, ülkede çok sayıda projeyi hayata geçirdi.
26.07.2023