İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sultanbeyli yetimler için buluştu
İHH Sultanbeyli Şubesi ve Eğitim Bir Sen Sultanbeyli şubesinden yetimler için anlamlı organizasyon.
Türkiye 26.12.2014

İHH Sultanbeyli Şubesi ve Eğitim Bir Sen Sultanbeyli Şubesi, ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi tanıtımı için bir araya geldi. Sultanbeyli Semazen Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına ilgi yoğun oldu.

Toplantıya Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yard. Ali Yalçın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Altınöz, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz,Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Reisoğlu, Göynük İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Şit, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İHH yönetim Kurulu Üyesi Cemal Yılmaz, Sultanbeyli Müftüsü Burhan Keleş, Sultanbeyli Ak Parti İlçe Başkanı Ali sevinç, Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanı Fetullah Bülbül, Anadolu Gençlik Derneği Sultanbeyli  İlçe Başkanı Durmuş Can, İHH Yetimlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, İHH İstanbul İl Başkanı Yaşar Kutluay, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Kılıç’ın yanı sıra bir çok okul müdürü ve yaklaşık 600 öğretmen katıldı.

Kuran tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan İHH Yetimlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, İHH’nın yetim projesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Murat Yılmaz geçen yıl hayata geçirilen Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi var kampanyasının Eğitim Bir Sen’in vermiş olduğu destekle büyük bir ivme kazandığını ifade ederken geçen yıl tüm eğitim senesinde 5 bin sınıfa ulaşılmasına rağmen bu yıl Eğitim Bir Sen’in destekleri ile ilk 3 ay içerisinde yaklaşık 10 bin sınıfa ulaşıldığını belirterek hedefin ülke genelinde 50 bin sınıfa ulaşmak olduğunu dile getirdi.
 
Yetimlerin sorumluluğunun Müslümanların omuzlarında olduğunu aktaran Murat Yılmaz sadece Suriye’de yaklaşık 700 bin çocuğun son 4 yıl içerisinde süren savaş sonucunda yetim kaldığını belirtti. Bu çocukların herkesin sorumluluğunda olduğunun altına çizen Yılmaz, ‘Bu çocuklara sahip çıkalım, onları yarınlara birlikte hazırlayalım’ dedi.
 
 
Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın ise Eğitim Bir Sen olarak bu projeye destek verdiklerinde hedeflerini 50 bin sınıfa ulaşmak olarak koyduklarını söylerken Eğitim Bir sen camiasına bu konuda sonuna kadar güvendiklerini ve hedeflerine ulaşacaklarını aktardı. Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın altına imza attığı en önemli proje olduğunu belirten Ali Yalçın bu kutlu projeye bütün imkanları ile destek vermeye çalışacaklarını ve bu konuda öğretmenlere ve idarecilere güvendiğini dile getirdi. Ali Yalçın öğretmenlerin çocukların gelişimleri için büyük bir sorumluluğa sahip olduklarına da söylerken şunları aktardı: ‘Öğretmenler olarak sorumluluğumuz sokaktaki insanlardan daha fazla. Çocuklarımıza iyiliği, kardeşliği ve paylaşmayı öğreterek geleceğin inşasını gerçekleştirmek bizlerin omuzları üzerindedir. Eğitim Bir Sen olarak aynı zamanda büyük bir iyilik hareketinin öncüleriyiz. Dünyanın neresinde bir sıkıntı olsa kardeşlerimizin yardımına ilk koşanlardanız. Yardım kuruluşlarını yanımıza alıp insanları iyilik için harekete geçirmek adına adımlar atıyoruz. Bu konuda da toplum olarak İHH’ya çok şey borçluyuz. Eğer ümmet bilinci gelişecekse İHH gibi kurumlar ile bunu başarabiliriz. Bizde tüm şubelerimizle onlara destek için elimizden geleni yapmaya hazırız. İHH’ya bizlere kurandaki yetim ayetlerini hatırlattığı için bile çok şey borçluyuz.’
 
 
Ali Yalçın Eğitim Bir Sen Sultanbeyli Şubesi’nin de yardımda öncü olduğunu belirterek bu toplantıdan sonra bütün gücüyle bu projeye destek vereceğini ve elinden geleni yapacağını inandığını söyleyerek ‘eminim ki sadece bu toplantı da 600 yetimin bakımı üstlenilecektir’ dedi.
 
Programın sonunda Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Eğitim Bir Sen ve İHH’ya yapmış olduğu bu toplantıdan ötürü tebrik ve teşekkürlerini iletirken elinden gelecek desteğin de sözünü verdi.      
İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024