İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sultanbeyli yetimlerinin yüzü gülecek
Sultanbeyli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Yetim Anneleri Derneği ve Sultanbeyli İHH Temsilciliği, “Yetimler Üşümesin” adıyla anlamlı bir projeye imza attı.
Türkiye 04.12.2015

Sultanbeyli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Yetim Anneleri Derneği ve Sultanbeyli İHH Temsilciliği, “Yetimler Üşümesin” adıyla anlamlı bir projeye imza attı.

Sultanbeyli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Yetim Anneleri Derneği ve Sultanbeyli İHH Temsilciliği arasında “Yetimler Üşümesin” projesi için imzalar atıldı.

Sultanbeyli Kaymakamlık binasında düzenlenen imza törenine Sultanbeyli Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı İbrahim Özefe, Yetim Anneleri Dernek Başkanı F. Betül Turhan, İHH Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Sultanbeyli İHH Temsilcisi Hüseyin Sürmeneli’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

413 yetimin kışlık kıyafet ihtiyacı karşılanacak

Toplantıda konuşan Sultanbeyli Kaymakamı Özefe, millet olarak mazluma sahip çıkma iddialarından en zor anda bile vazgeçmediklerini belirtti. Kimsesizlerin kimsesi olarak gören bir millet olduğumuz ifade eden Özefe, “İHH bu alanda tüm dünyada ve Türkiye’de ciddi faaliyette bulunuyor” dedi.

Sultanbeyli ilçesindeki 413 yetimin kışlık kıyafet ihtiyacını karşılamak için biraya geldiklerini belirten Özefe, şunları kaydetti:

“Bizim medeniyetimiz vakıf medeniyetidir. Asırlardır iyiliğe, hayra davet eden bir milletiz. Bu anlamda bugün ortaya koyduğumuz işbirliğinden dolayı çok memnun oldum. İnşallah hayırlı sonuçlara ulaşacak bir çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. Dikkatlerimizi bütün mazlumların sahibi, hamisi söyleminin altının doldurulması yönüne çekmeliyiz. Birilerinin küllerin savrulması adına öncülük etmesi gerekiyor. Bu anlamda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederim.”

Merhamet hareketi rahmeti çeker

İHH Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz da protokolün mutluluk verici olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Yetime hizmet ve kucaklamak bilinci tüm ülke sathında yardım kuruluşları aracılığıyla başladı. Yapılan çalışmaların sadece hayırseverler bazında değil devlet olarak da “TİKA, Kızılay, MEB” gibi devlet kuruluşları aracılığıyla bilinçli olarak çık hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu gelinen tablo adına çok hoş bir durum. Mazlum milletlerin yanında olan bir devlet olarak Balkanların da Filistin’in de yetimlerine kucak açacağız. Merhamet hareketi rahmeti çeker. İnşallah yapılan tüm çalışmalar bu anlamda mana kazanacaktır.”

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi ile de geleceğin iyiliksever Türkiye’sinin temellerinin atıldığına dikkat çeken Yılmaz, “Tahminen ülke genelindeki okullarımızda bir milyon çocuk bu çalışma içinde. Bu çalışma ile yetim çocuklarımızdan daha çok bu çalışmaya katılan çocuklar istifade ediyor diye düşünüyorum. Toplumun iyilik önderlerine, kendi has kültürlümüzü yaşanır kılacak önderlere ihtiyacı var” dedi.

Örnek bir çalışma

İHH Sultanbeyli Temsilcisi Hüseyin Sürmeneli ise dünyadaki yetimlere sahip çıktığımız gibi yerelde de yetimlere sahip çıktıklarını belirterek “Bu imza bunun en güzel örneğidir. Ayrıca Suriye'ye insani yardım tırları, çocuk bezi ve maması gönderme çalışmalarımız var. Yine Afganistan Julga Lisesi Tadilat Projesi’ni yürütüyoruz. Yapılan bu çalışmada desteğini esirgemeyen tüm ortaklara teşekkür ediyorum” dedi.

Söz konusu yetimse…

Son olarak söz alan Yetim Anneleri Dernek Başkanı F. Betül Turhan, dernek çalışanlarının tamamının gönüllü olarak çalıştıklarını ifade edip “Söz konusu yetimse her üyemiz gönüllü olarak tüm gayretiyle çalışmalarda yer almak için birbirleriyle yarışıyor. Geçen hafta İstanbul Milletvekilimiz Ravza Kavakçı ile ‘hibe’ projemizi hayat geçirdik. Yine İHH ile beraber yetimlerimize sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz” diyerek tüm proje ortaklarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol imzalanarak iyi niyet dilekleri ile toplantı sona erdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024