İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye Acil Yardım Ekipleri iş başında
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye’nin Azez ve İdlip bölgesinde oluşturduğu Acil Yardım Ekipleri, yaşanan çatışmalardan etkilenen Suriye halkına yardım etmeye devam ediyor.
Suriye 24.07.2017

Yaklaşık 7 yıldır devam eden savaşta Suriye’nin birçok bölgesinde yaşam zorlaştı. Ülke genelindeki bombardımanlarda da özellikle sivil halk hedef alınarak bölgede adeta soykırım yaşanıyor. 2013 yılında kurulan İHH Suriye Acil Yardım Ekipleri ise yaşanan göçler, hava-kara saldırıları, enkazlar, trafik kazaları, yangın ve doğal afetlere yapılan müdahale çalışmalarının başını çekiyor.  

Bu kapsamda İHH’nın Suriye çalışmalarını yürüttüğü Babüsselam ve Babülhava sınır kapılarında oluşturduğu 31 kişilik ekip, profesyonel eğitmenlerden; arama kurtarma, ilk yardım, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) gibi alanlarda eğitim alarak savaş ortamında yaşanacak sıkıntılara karşı müdahaleye hazır hale geliyor. Acil Yardım ofislerinin her daim açık bulunduğu bölgelerde acil durumlara müdahalede bulunulması için 2 ambulans, 2 itfaiye aracı ve 2 su tankeri hazır bir şekilde bekletiliyor. 

acil.jpeg

“Bu sene 650 olaya müdahale ettik”

Suriye’de başlayan savaşın ilk gününden bu yana birçok olaya müdahale ettiklerini belirten İHH Suriye Acil Yardım Ekibi Sorumlusu İshak Aka, “Ambulans, itfaiye ve arama kurtarma birimleri olarak 3 ayrı birimden oluşuyoruz. Bizler eğitimizi, İstanbul’dan gelen profesyonel hocalardan aldık” dedi. Aka şöyle konuştu:

“Babuselam ve Babulhava’da kurduğumuz 30 kişilik arama-kurtarma ekibimizle bu sene yaklaşık 650 olaya müdahale ettik. Bununla birlikte binlerce insana acil yardımda bulunduk. Bundan sonra da İnşallah Suriye’de yaşamın devam edebilmesi için tüm ekibimizle beraber 7/24 çalışmalarımıza ara vermeksizin devam edeceğiz.”

mudahale.jpeg

“Kimyasal saldırılara hazırlıklıyız”

Olası kimyasal saldırılar hakkında da açıklama yapan İshak Aka, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kimyasal saldırılarda hayatta kalma eğitimleri aldık. En son Han Şeyhun (İdlib) bölgesindeki kimyasal saldırıda Cilvegözü sınır kapısına gelen yaralıları taşıdık. Bunun yanında dezenfekte işlemini uygulayarak yaralıların gazdan arınmalarını sağlayarak Türkiye'ye geçmelerini sağladık.”

hatira.jpg

Hedef, can kayıplarının önlenmesi

Bugüne kadar birçok afet ve savaş bölgesinde hizmet veren İHH İnsani Yardım Vakfı Acil Yardım Ekibi, Suriye genelinde yapılan sivil savunma eğitimleriyle birlikte basit hatalardan dolayı yaşanan can kayıplarının önlenmesini hedefliyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024