İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye halkı kış ve açlık ile mücadele ediyor
Halep’te halk açlık ile mücadele ederken ciddi ekmek sıkıntısı yaşanıyor. İnsanlar sadece 1 ekmek alabilmek için saatlerce fırın önlerinde kuyrukta bekliyor. Yaşanan sıkıntılardan ötürü un ve mazot da
Suriye 10.12.2012

Suriye’de yaşanan olaylar 2. yılına girmek üzere. Yaşanan olaylar Suriye’yi yerle bir ederken insanlar yaşam mücadelesi vermeye çalışıyorlar. Kışın gelmesi ile birlikte zaten açlık ile mücadele eden Suriye halkı bir yandan da soğuklar ile mücadele etmek zorunda kalıyor.

Olayların başladığı ilk günden itibaren hem Türkiye sınırında hem de Suriye’nin içerisinde yardım çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımlarını Halep halkına ulaştırmaya devam ediyor. İHH ekipleri tarafından Halep’e götürülen yardımlar, güney bölgelerinde, Merc’i mut, Babünneyrem ve Eşş’ar’ da, Halep halkına dağıtıldı. Dağıtılan yardımlar arasında battaniye, özellikle çocuklar için kışlık elbise, eşofman, hırka, mont, kışlık çorap ve bere bulunuyor.

Halep merkezi,  güney bölgelerine dağıtım için giden İHH ekipleri Halep halkının sıkıntılarını yakından gördü. Halep’te elektrik hatları bombalandığı için şehirde elektrikler kesik. Mazot ve un karaborsaya düştüğü için halkın ekmek sıkıntısı had safhada. Halep’te 25 Suriye lirası olan ekmek şu anda 200 Suriye lirasına, mazot ise 70 Suriye lirasından 200 Suriye lirasına çıkmış durumda.  

Parklardaki ağaçları keserek ısınmaya çalışıyorlar

Mevsimin kış olması dolayısıyla Halepliler ısınma problemi de yaşıyorlar. İnsanlar, park ve bahçelerin yanı sara yol kenarlarında bulunan ağaçları keserek yakacak sıkıntısını çözmeye çalışıyorlar. 

Ekmek sırasında geçen saatler

Halep’te gözlem de yapan İHH ekipleri şu anda bölgede ciddi bir ekmek sıkıntısı yaşandığını belirtiyor. Halep halkının sadece 1 ekmek alabilmek için 4-5 saat ekmek kuyruğunda beklediğini anlatan İHH ekipleri un ve mazotun karaborsaya düşmesinden ötürü birçok fırının hizmet veremediğini aktarıyorlar. Fırınlara top ve havan atışı yapılıyor.

 

Sokaklar çöp yığını

Halep’te belediyecilik hizmetleri ve sağlık hizmetleri de yeterli derecede yapılamıyor, çöpler toplanmıyor. Özellikle mahalle aralarındaki çöpler biraz toplanıp merkezi caddelerin kenarlarına ve kenar mahallelerdeki cadde kenarlarına bırakılıyor.

Halep şehrinde hastanelerde bombalandığı için sağlık hizmetleri de yeteri kadar verilemiyor. Bölgede hastalara hizmet vermek için gerekli ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği had safhada. Özellikle çocuklar için gerekli olan ilaç ve kış mevsimi dolayısıyla antibiyotiklere ihtiyaç var.

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024