İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye halkına 850 ton un yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Katarlı yardım kuruluşu Raf ile birlikte büyük bir yardıma daha imza attı.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 03.01.2013

Savaş, açlık, soğuk ve pek çok sorunla boğuşan Suriye halkı için 33 tır ile 850 ton un gönderildi. Suriye halkına yapılan 33 TIR'lık yardım İstanbul’dan konvoy halinde yola çıktı. İHH İnsani Yardım Vakfı, ‘Kış geldi. Suriye için bir ekmek bir battaniye’ kampanyası kapsamında Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere 850 ton unu, 33 TIR'lık bir konvoy ile İstanbul’dan, Bağcılar’dan yola çıkardı.

Suriyeli mağdurlara verilecek olan unu taşıyan TIR'ların, Cumartesi günü Türkiye-Suriye sınırında Hatay, Kilis, Urfa ve diğer sınır bölgelerinde olması planlanıyor. Sınıra ulaşan yardımlar Halep, Hama, Humus, Şam kırsalı, Lazkiye gibi bölgelerde yaşayan Suriye halkına dağıtılacak.

Konvoyun yola çıkmasından önce düzenlenen basın toplantısında konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım, “Pek çok savaş gördük, pek çok ülkede insani dramlar gördüm ama yaşanan katliamlarının ne yazık ki en yoğununu Suriye’de gördük. İnsanlığın artık söz söyleyeceği bir şeyin kalmadığı yerdir Suriye. Suriye’de insanlar ölüyor, üşüyor ve aç kalıyor.” dedi.

[video-87] 

Herkesi Suriye'ye yardım yapmaya çağırıyoruz

Suriye meselesine insanların nasıl baktığının önemli olmadığını ifade eden Bülent Yıldırım şöyle konuştu: “2 yıldır Suriye’de konuşulmayan insani durum söz konusudur. Hep siyasi olarak konuşuldu. Sınırımızda, pek yakınımızda insanlar ölürken ideolojik yaklaşımı ne olursa olsun herkesin yardım etme görevi vardır. Bizler İHH olarak pek çok yerde yardım faaliyetleri gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Pek çok kriz bölgesinde bulunduk. Bu bölgelerde bu yardımları yaparken bölgedeki insanların ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz. Şu anda Suriye’de açlık var, yokluk var. En temel ihtiyaçlara odaklandık. Yardımlarımız bu yönde olacak. Suriye'de çocuklar ayakları çıplak dolaşıyor. Yanı başımızda insanlar ölüyor. Herkesi Suriye'ye yardım yapmaya çağırıyoruz. Bugün İHH olarak Katarlı Raf Kurumu ile birlikte Suriye'ye 850 ton un gönderiyoruz. Bu çalışmalarımızı durmaksızın devam ettireceğiz.” 

İHH'nın Hedefi 1000 Tır yardım

İHH Başkanı Yıldırım, hedeflerinin 1000 tırlık bir yardım konvoyu olduğunu ve 100 tırlık bölümü hazırladıklarını belirterek "İnşallah diğer kısmı da tamamlayacağız. Bütün yardım kuruluşlarıyla beraber oraya giden bu yardımlar bütün insanlığın Suriye halkına yapmış olduğu destektir." diye konuştu. 

Katarlılar da Suriye için seferber oldu

Yardım konvoyuna destek veren Katar RAF kurumu yetkilisi Muhammed Salah ise Suriyeli mültecilerin yardım çağrısına cevap verdiklerini belirtti. Salah, “Suriyeli muhtaçlara yardım için ülkemizde herkes seferber oldu. Yaptığımız bu yardımın çalışmasının adını "Şam bizi çağırıyor" koyduk. Şam'dan gelen sese kulak verdik. Suriye'nin içerisine yardım göndermeye devam ediyoruz. Yaptığımız bu yardım çalışmasında bize yardımcı olan İHH'ya teşekkür ediyoruz. Rabbim bu yardımların ehline ulaşmasını kolaylaştırsın. Rabbimiz Suriye'deki kardeşlerimiz için toplanan bu yardımları sahiplerine kolaylıkla ulaştırsın. Rabbim Suriye'deki kardeşlerimize yeni doğan bebeklere, hamilelere, kadınlara tüm insanlara yardım et." dedi.

İstanbul Müftüsü yardım konvoyunu dualarla uğurladı

Programa katılan İstanbul Müftüsü Doç Dr. Rahmi Yaran da geçtiğimiz hafta Cuma namazında Suriye için yardım toplandığını hatırlatarak, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Suriye’ye yardım başlatmıştık. İstanbul’da ki camilerimizde 2 milyon 345 bin lira yardım toplandı. Ancak yapılacak yardımlar sadece bunlardan ibaret değildir. Bugün yola çıkan bu yardımlar Müslümanların kardeşliğinin gereğidir. Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmaktır” diye konuştu. Yaran, konuşmaların ardından dua etti. Yapılan duanın ardından yardım konvoyu Suriye sınırına doğru yola çıktı.

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın    

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024