İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye sınırındaki mültecilere sağlık taraması yapıldı
Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) ve Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, hayat şartlarının her gün daha da zorlaştığı Suriye sınırındaki Bab'üs Selam Kampı’nda sağlık taraması gerçekleştirdi.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 17.05.2013

 Suriye'de iki yıldır devam eden savaşın mağdurlarına Türkiye'den yardımlar gitmeye devam ediyor.

Özellikle tıbbi malzeme bulmanın da zorlaştığı ülkenin mülteci kamplarında bir çok sağlık sorunu baş gösteriyor.

Bu sebeple AID Şanlıurfa temsilcisi Dr. Necmi Eşiyok, Dr. Ahmet Güzelçiçek, Dr. Halil Çanakçı, Dr. Ahmad Tahir Almofti, Hemşire Zeliha Mert ve Hemşire Hediye Korkmaz’dan oluşan sağlık ekibi, Suriye’deki savaştan kaçan 15 bin kişinin sığındığı kamplarda sağlık hizmeti verdi.

Muayene edilen hastalara ilaçları verilerek tedavilerine başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Eşiyok, “Sağlık merkezine başvuranların çoğunu çocuk ve kadınlar oluşturuyor. En sık karşılaştığımız hastalıklar kanalizasyon olmadığından dolayı akut gastroenterit ile havaların soğuk olması ve insanların aşırı kalabalık ortamda yaşamasından dolayı üst solunum yolu enfeksiyonu oldu. Kızamık vakalarına da rastladık, kızamık komplikasyonları ve pnömoni vakaları da mevcut” diyerek kamptaki sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Sağlık ekibi daha da sonra Kilis’te bakım evlerinde kalan Suriyeli yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025