İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye ve Yemen halkına yardım toplantısı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye ve Yemen’de yaşanan olaylar nedeniyle mağdur hale gelen halklara yardım amacıyla, BM İnsani Yardım Koordinatörlüğü (OCHA), İslami İşbirliği Teşkilatı İnsani Yardım Biri
Suriye, Yemen 28.12.2011

Arap isyanlarıyla başlayan bu iki ülkedeki insani krizden doğan ihtiyaçları tespit etme, yardım eylem planı hazırlama, fon kaynaklarını sahada çalışan kuruluşlarla buluşturma ve krizle ilgili duyarlılığı artırma amaçlarıyla düzenlenen bir günlük toplantıya her iki ülkeden ve bölge ülkelerinden lokal kuruluşlar ve uluslararası kuruluşların temsilcileri de katıldı. Toplantı’nın açılışında konuşan OCHA başkanı Abdul Haq Amiri ve OIC ICHAD’dan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Atta Al Manane Al Bakhit her iki ülkede yaşanan felaketin boyutlarını dile getirip mümkün olan en kısa zamanda acil yardımların bölgelere ulaştırılmasının önemini belirttiler.

BM İnsan Hakları tarafından hazırlanan rapora dayanılarak yapılan sunumda Suriye’de 5000’den fazla insanın öldüğü, 14.000’den fazla insanın tutuklandığı, on binlerce insanın dış ülkelere, bir milyona yakın insanın da ülke içinde göçe maruz kaldığı ve durumun her geçen gün daha da kötüleştiği dile getirildi. Komşu ülkelerden Türkiye, Lübnan, Ürdün, Irak, Mısır ve Libya’ya sığınan 40.000’nin üzerinde mültecinin gıda, barınma, sağlık ve eğitim hizmetleri, nakit para ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Toplantıda Suriye içerisindeki yüzbinlerce mağdura ise tehditler, yeterli fonun olmaması ve STK’ların yetersizliği sebebiyle yardım ulaştırılamadığı dile getirildi. Özellikle yaralıların tedavi olmalarının engellendiği, tedavi eden hastane ve doktorların ise tehditler aldığı kaydedildi.

Yemen’de de durumun Suriye’den çok faklı olmadığı toplantıya katılan yerel temsilciler tarafından gözler önüne serildi. Zaten %70’i yardıma muhtaç durumda olan halkın daha da zor şartlarda yaşamaya mecbur bırakıldığı belirtildi. Başkent San’a, Aden, Ebyen, Taiz gibi baskıların çokça yaşandığı şehirlerden 12.000 civarında insanın yer değiştirdiği, hastanelerin ya saldırılara hedef olduğu ya da yaralıları tedavi etmekte aciz kaldığı, gıda, barınma, eğitim gibi temel ihtiyaçların karşılanamadığı belirtildi.

850.000 civarında Somali ve Eritreli mültecinin de yaşadığı Yemen’e acil yardım ulaştırılmazsa durumun daha da kötüleşeceği uyarısı yapıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024