İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye yardımları Ramazan’da da sürecek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan yardımlarında, Türkiye'ye sığınan ve ülkelerinde hayatta kalmaya çalışan Suriyelilere öncelik verecek.
Ortadoğu, Suriye 08.07.2013

 Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan İHH Suriye Yardımları Koordinasyon Merkezi’nde, Ramazan hazırlıkları başladı. Türkiye'ye sığınan ve ülkelerinde yaşama tutunmaya çalışan Suriyelilere Ramazan ayında ulaştırılmak üzere gıda ve hijyen ürünleri içeren paketler hazırlandı.

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Muhammet Yorgancıoğlu, 130'dan fazla ülkede ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım organizasyonlarında görev aldıklarını, bu yıl ise Suriye'ye ayrı hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

Hazırlıklara Ramazan öncesi başladıklarını ifade eden Yorgancıoğlu, Halep'te kurdukları aşevi ve Türkiye sınırı boyunca kurulan çadır kentlerdeki mutfaklarda günlük 45 bin kişilik iftar yemeği çıkaracaklarını belirtti.

Halep'te günlük 10 bin kişiye iftar yemeği

Bölgedeki ihtiyaç sahiplerine Ramazan süresince destek olacaklarını ifade eden Yorgancıoğlu, şöyle konuştu:

"İHH olarak Türkiye'de ve Suriye'nin farklı bölgelerinde Ramazana yönelik çalışmalar planlamaktayız. Öncelikle gıda dağıtacağız. Halep'te bir aşevi oluşturduk. Burada günlük 10 bin kişiye iftar yemeği vereceğiz. Malzemeler karşı tarafa gönderildi. Türkiye sınırı boyunca kurulan çadır kentlerde mutfaklar oluşturduk. Hayırseverleri, bu mutfaklara ve Halep'teki aşevimize destek olmaya davet ediyoruz."

Yaklaşık 50 bin yardım paketini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracaklarını belirten Yorgancıoğlu, İdlib, Halep, Hama, Humus, Rakka, Deyrizor ve Haseki kentlerinde bulunan ihtiyaç sahipleri için Reyhanlı Cilvegözü, Kilis Öncüpınar ve Şanlıurfa Akçakale sınır kapılarını kullanacaklarını kaydetti.

Suriye'de su kuyuları açılacak

Ramazanda kalıcı projeleri de hayata geçireceklerini vurgulayan Yorgancıoğlu ayrıca Ramazanla birlikte Suriye'de su kuyusu açılması konusunda çalışmalara başlanacağını duyurdu.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024