İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'de 200 bin öğrenciye eğitim desteği
İHH Suriye’de 2015 yılında200 bin öğrenciye eğitim desteğinde bulundu.
Suriye 16.01.2016

İHH Suriye’de 2015 yılında 200 bin öğrenciye eğitim desteğinde bulundu.

Suriye'de farklı alanlarda yardım faaliyetlerine devam eden İHH, 2015 yılında öğrencilere kırtasiye seti, eğitim veren okullara sıra ve masa, tahtası, projeksiyon cihazı ve yakıt desteği gibi bir çok yardım ulaştırdı.

Ülkenin birçok bölgesinde süren saldırılar nedeni ile binlerce çocuklar okullara ulaşamıyor. Ayrıca birçok okul hem Rus, hem de Esed rejiminin saldırıları sonrası kullanılamaz hale geldi. Bu saldırılarda 750’nin üzerinde çocuk okullarda hayatını kaybetti.

Halep, İdlib, Hama, Humus, Lazkiye gibi bölgelerin yanı sıra yardım ulaştırmanın çok zor olduğu Doğu Guta’da 1400 öğrencinin eğitim giderleri İHH tarafından karşılanıyor.

Bunun yanında Türkiye içinde Suriyelilere eğitim veren merkezlere de İHH’nın desteği devam ediyor. Burada görev yapan 5 bin öğretmene düzenli olarak yardım kolileri ulaştırılıyor.

Suriye'de ayrıca saldırlar sonrası zarar gören okullar da yeniden aktif hale getiriliyor. Şu ana kadar bu şekilde beş okul yeniden imar edildi.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024