İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’de 4. konteynır kentin temelleri atıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye içerisine yönelik projeleri hız kesmeden devam ediyor.
Suriye 16.09.2013

İHH ve Güney Afrikalı AL-IMDAAD Kurumu işbirliği ile 100 konuttan oluşacak 4.üncü konteynır kentin temelleri atıldı.

Yetim ve şehit ailelerinin konaklayacağı konteynır kentin hazırlık çalışmaları temel atma töreninin ardından başlatıldı.

Özellikle Halep, Hama, İdlip, Humus, bölgesinde yoğun bir şekilde süren bombardımanlarda evlerini ve ailelerini kaybeden 200 bini aşkın yetim olduğu biliniyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye içersinde geçtiğimiz aylarda başlattığı toplamda 1000 konuttan oluşan iki konteynır kentin açılışı yapılmış, ayrıca 100 konutluk bir kentin de temelleri atılmıştı.

Yeni yapılacak olan 4.üncü konteynır kentin, içerisinde konutlara ek olarak okul, sağlık ocağı, yemekhane ve mescidin de bulunduğu bir yaşam merkezi olması planlanıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, her yıl düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) etkinlikleri kapsamında yurt içinde ve yurt dışında yetimlere ve ailelerine yönelik çeşitli programlar, gelir desteği amaçlayan projeler ve yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak, Muş İHH tarafından ekonomik imkânları kısıtlı yetim 4 genç kıza çeyiz desteği sağlandı.
12.05.2023
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, bugüne kadar 7 bin 341 arama kurtarma ve acil yardım görevlisi ile çalışmalarda bulundu ve depremden etkilenen milyonlarca kişiye destek oldu.
03.05.2023
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılından bu yana kuraklığın yoğun bir şekilde devam ettiği Somali’de yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, çalışmaları kapsamında son olarak, ülkenin 10 şehrinde 38 bin 601 aileye 75’er kilo un dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan yaklaşık 232 bin kişi faydalandı.
26.04.2023