İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’de 4. konteynır kentin temelleri atıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye içerisine yönelik projeleri hız kesmeden devam ediyor.
Suriye 16.09.2013

İHH ve Güney Afrikalı AL-IMDAAD Kurumu işbirliği ile 100 konuttan oluşacak 4.üncü konteynır kentin temelleri atıldı.

Yetim ve şehit ailelerinin konaklayacağı konteynır kentin hazırlık çalışmaları temel atma töreninin ardından başlatıldı.

Özellikle Halep, Hama, İdlip, Humus, bölgesinde yoğun bir şekilde süren bombardımanlarda evlerini ve ailelerini kaybeden 200 bini aşkın yetim olduğu biliniyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye içersinde geçtiğimiz aylarda başlattığı toplamda 1000 konuttan oluşan iki konteynır kentin açılışı yapılmış, ayrıca 100 konutluk bir kentin de temelleri atılmıştı.

Yeni yapılacak olan 4.üncü konteynır kentin, içerisinde konutlara ek olarak okul, sağlık ocağı, yemekhane ve mescidin de bulunduğu bir yaşam merkezi olması planlanıyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve içerisinde 1605 ton ağırlığında 110 konteynerlik yardım malzemesi bulunan "2. İyilik Gemisi" Port Sudan Limanı'na ulaştı.
04.05.2025
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025