İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’de açlıktan ölümler artıyor
Suriye’de Şam kırsalında yer alan ve etrafı rejim güçleri tarafından çevrili durumda olan Madaya kasabasında açlıktan ölümler artıyor.
04.01.2016

Hem kış şartlarının ağır geçmesi hem de rejim güçlerinin bölgeye yardım ve ticari malzemelerin girmesine izin vermemesi sonucu yaklaşık 10 bin kişi, çevre mahalleler ile birlikte en az 40 bin insan açlıktan hayatlarını kaybetme tehlikesi ise karşı karşıya.

İHH’nın yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, bölgede 2 binin üzerinde aile ve çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor. Madaya’ya Esed güçlerinin saldırıları sonucu bu zamana kadar 252 kişi yaşamını yitirirken 460 çocuk yetim kaldı.

Bölgede bulunan insanlar en temel yaşam malzemelerine ulaşamıyor. Tüm dünyanın gözü önünde binlerce kişi açlıktan ölecek duruma geldi. Şu ana kadar 70’den fazla sivil açlık nedeni ile hayatlarını kaybetti.

15 kilo pirince karşılık araba

Açlıktan hayatlarını kaybetmek istemeyen insanlar farklı çözüm yolları arıyor. Örneğin bölgedeki bir kişinin 15 kilo pirinç ve çocukları için 5 litre süt tozu karşılığında arabasını saltığa çıkardığı ancak alıcı olmayınca da hayatını kaybettiği gelen bilgiler arasında.

Bölgedeki aktivistler ise uluslar arası toplumdan Esed rejimine baskı yaparak bölgeye insani yardım malzemelerinin girişine izin vermesini istiyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024