İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’de açlıktan ölümler devam ediyor
Suriye’de her geçen gün artan sivillere yönelik yapılan saldırılar, ülkede kitlesel hareketliliğe sebep oluyor. Yaşadığı yerleri bırakıp can güvenliğinin biraz daha fazla olduğu çevre şehirle sığınan Suriye halkı, göç ettikleri bölgelerde türlü sıkıntılarla yaşam mücadelesi veriyor.
Suriye 04.12.2013

Sefiyra şehri de bunlardan biri. Yaklaşık bir buçuk ay önce rejim güçleri tarafından ele geçirilen Sefiyra şehrinden çevre ilçelere büyük bir göç yaşanıyor.

Daha da kötüsü Halep’e açılan kapı olarak bilinen Sefira’nın rejim güçlerinin eline geçmesi ile birlikte, çevre illere ve ilçelere giden insani yardım kanallarını da kapadı. Uzun zamandan beri yardımların gitmediği bölgelerde yaşanan açlık dolayısıyla ölümler gerçekleşiyor.

SEFİYRA’DAN 140 BİN İNSAN GÖÇTÜ

İHH İnsani Yardım Vakfının edindiği bilgiye göre; Sefiyra’dan göç eden yaklaşık 140 bin insan çevre bölgelere sığındı. En çok göç alan bölgelerden olan Minbiç ve Al-Bab’a giden halk buralarda çok zor şartlar altında yaşıyor.

Evlerini terk eden Suriyeliler, bu bölgelerde boş buldukları arazilere çadır kurarak ve ya kumaşlarla yaptıkları derme çatma yerler ile inşaat halindeki penceresi ve kapısı olmayan evlerde kalıyor.

Çadırlar bu bölgede parça parça ve düzensiz bir biçimde kurulduğundan bazı bölgelerde çadır kentler oluşmaya başlamış. Elektrik ve sudan yoksun savaş mağduru halk, kuyu kazarak veya kilometrelerce uzaklıktan su temin etmeye çalışıyor.

Esed rejiminin savaş uçaklarının Sefiyra’daki çadır kentleri bombalaması nedeniyle Minbiç ve Al-bab bölgesine sığınan insanlar çadırlarını savaş uçaklarından korunabilmek için ağaçlıkların altında uçakların göremeyeceği yerlere kuruyor.

İHH’DAN GIDA VE KIYAFET YARDIMI

İHH ekipleri ise Minbiç’e sığınan halka acil olarak 7 ton un, gıda kolisi, 10 bin adet ekmek ve kışlık kıyafet ulaştırdı.

İHH ekiplerinin verdiği bilgiye göre kışlık giysi, çadır, battaniye, un ve su gibi ihtiyaçları olan mağdur halka acil olarak yardımların ulaştırılması gerekiyor.

Öte yandan kış mevsiminde yaşandığı şu günlerde halkı en çok etkilen de soğuk hava oluyor. Tıbbi yardımların ulaşmadığı çadır kentlerde salgın hastalıklar ortaya çıkmaya başladı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024