İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'de Erol Battal Kız Yetimhanesi açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Eğitim Bir Sen tarafından Suriye’nin Halep’e bağlı Cerablus kentinde inşa edilen ‘Erol Battal Kız Yetimhanesi’nin açılışı yapıldı.
Suriye 21.12.2022

İHH, Eğitim-Bir Sen’de uzun yıllar hizmet eden Erol Battal adına, Cerablus şehir merkezinde 4 yatakhane, 3 derslik, bir oyun odası, yemekhane ve bir idare odasından oluşan ‘Erol Battal Kız Yetimhanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. 

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından kurdele kesimiyle açılışı yapılan Erol Battal Kız Yetimhanesi, Suriye iç savaşında yetim, öksüz ve kimsesiz kalan 40 kız çocuğa ev sahipliği yapacak. Yetimhanenin açılış programına, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Mükremin Köse ve beraberindeki heyet, İHH İnsani Yardım Vakfı temsilcileri, STK temsilcileri, Cerablus Yerel meclis heyeti ve bölgenin ileri gelenleri katıldı.

1.jpg

Açılış konuşmasını yapan İHH Suriye Çalışmaları Kilis Bölge Koordinatörü Tahir Güzelel, “Bugün yine hayırlı bir eserin açılışı için bir araya geldik. Cerablus’ta 40 yetim çocuğunun yeni evi olacak yetimhanemizi açıyoruz. Yetim çocuklarımızın burada tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Emeği geçen tüm bağışçılara teşekkür ederiz” dedi.

mukremin-kose.jpg

‘Yetimlere sessiz kalamayız’

Yetim bir Peygamber’in ümmeti olarak yeryüzünde yaşayan yetim çocuklara sessiz kalamayacaklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Mükremin Köse, “Rahmetli Erol abimizin ismine açtığımız yetimhanemizde yetişecek çocuklarımızın ümmetin umudu olacaklarına inancımız tam. Bu güzel eserde emeği olan İHH İnsani Yardım Vakfı’na tüm öğretmenler adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Açılış sonrası kız çocuklarına çeşitli hediyeler dağıtılırken, Erol Battal adına fidanlar dikildi.

3.jpg

Erol Battal kimdir?

1964 yılında Bayburt`un Oruçbeyli köyünde doğan Erol Battal, ilkokulu köyünde, orta ve lise eğitimini Erzurum`da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü`nü bitirdikten sonra Muğla ve İstanbul`da Edebiyatı Öğretmenliği yaptı. Battal, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanlığı ve Genel Teşkilatlanma Sekreterliği görevlerinde bulundu.

28 Eylül 2012’de İstanbul’da vefat eden Erol Battal, evli ve iki çocuk babasıydı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024